Lifestyle Showbiz

Muške fraze koje žene uvijek pogrešno protumače

Nije tajna da muškarci i žene različito shvataju iste rečenice (gomila knjiga je napisana na tu temu) – ali da li postoji način da se Marsovski prevede na jezik stanovnica Venere?

Žene imaju “filter” – dio mozga koji obrađuje ono što im muškarac kaže tako što činjenice izvrne i zatim izazove burnu reakciju. Dok god ne pronađemo način da ga isključimo, crno nam se piše u ljubavi.

Da bismo bliže objasnili, navešćemo osam problema u komunikaciji koji su najčešći u vezama, bez obzira u kojoj ste fazi zabavljanja.

ŠTA ON KAŽE: “Žao mi je što se tako osjećaš.”
ONO ŠTO ČUJETE: “Ponašaš se kao psiho”.
ŠTA MISLI: “Ja zaista samo želim da završim sa ovom svađom “.
Žene vole da istresu stvari na čistinu, pretresajući problem od početka do kraja u jednoj “uradi sama” terapijskoj sesiji. Momci, s druge strane, mnogo češće koriste instinkt kada su sukobi u pitanju – naročito ako ne razumiju u potpunosti zašto ste tako uznemirene.

ŠTA ON KAŽE: “Ako osjećaš da te ne plaćaju dovoljno, traži povišicu”.
ONO ŠTO ČUJETE: “Vaši problemi su tako jednostavni – sredi to već jednom! ”
ŠTA MISLI: “Muči te posao? Dozvoli da ti pomognem!”
Istina je da su muškarci skloni da sebe vide kao osobu koja rješava probleme u vezi, pa se ženama ponekad čini da su ponekad snishodljivi kada pokušavaju da pronađu najbolji način da im pomognu.

ŠTA ON KAŽE: “Mmmmm… da. U pravu si. Aha…”
ONO ŠTO ČUJETE: “Stvarno me ne zanima to što pričaš.”
ŠTA MISLI: “Želim da čujem šta želiš da kažeš, ali već deset minuta melješ a još nema poente.”
Muškarci ne obrađuju informacije tako što diplomatski razvodne priču kao žene (zapravo, žene izgovore tri puta više riječi dnevno u odnosu na muškarce), pa ako pokušate da sa njim razgovarate kao sa drugaricama, vi ste u problemu. Budite kratki, jasni i brže ćete dobiti odgovor.

ŠTA ON KAŽE: “Nisam ti rekao o otpuštanjima?”
ONO ŠTO ČUJETE: “Moj posao je u opasnosti, ali ne verujem da bi mogla da odreaguješ bez panike, pa nisam htio da ti kažem.”
ŠTA MISLI: “Nisam želio da te brinem.”
Ne uzimajte njegovu “zaboravnost” za zlo i ne reagujte previše lično. Većina muškaraca ne voli da reklamira svoje strahove i stvari i situacije koje bi drugi mogli da vide kao njihove slabosti – a posebno ne vole kada to rade osobe za koje oni smatraju da bi sami trebalo da iz zaštite (kao što je, na prvom mjestu, djevojka ili žena).

ŠTA ON KAŽE: “To i nije tako važno.”
ONO ŠTO ČUJETE: “Gušiš me sa glupostima “.
ŠTA MISLI: “Hajde da se time ne opterećujemo.”
Muškarci su naučeni da progutaju knedlu i nastave dalje, dok je ženama potrebno više ubjeđivanja da je sve u redu ako ih nešto muči. Ako ste izašli na romantičnu večeru, teško da ćete ga obradovati ako ga cijelo veče davite pričom o nipodaštavajućoj poruci koju vam je kolega poslao prije tri dana.

ŠTA ON KAŽE: “Baš sam raspoložen.”
ONO ŠTO ČUJETE: “Razmišljam o seksu.”
ŠTA MISLI: “Baš sam raspoložen, jer mislim o seksu.”
Ovo je bar jasno kao dan. Muškarci imaju sedam do osam puta veći nivo testosterona u tijelu od žena, što ih čini raspoloženijim za seks, čak i kada žena samo pokušava da dobije malo zagrljaja.

ŠTA ON KAŽE: “Treba mi malo prostora.”
ONO ŠTO ČUJETE: “Ja ne želim da budem sa tobom.”
ŠTA MISLI: “Stalo mi je do tebe, ali želim svoju nezavisnost.”
U mnogim vezama, muškarci koriste ovu blagu frazu umjesto da budu specifični sa: “Volim što sam sa tobom, ali mi fali druženje sa prijateljima”. Budite pametne: ako je on još nježan prema vama, ali se osjeća kao da ga malo gušite, dajte mu prostora da diše. Međutim, ako se viđate jednom nedjeljno ili ste tek započeli vezu, može biti da pokušava da okonča stvari. U tom slučaju presjecite i nađite nekoga ko zaslužuje vašu pažnju.

 

Smedia/Informer.ba