Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Muške greške na prvom sastanku

Većina žena uči iz prethodnih loših ljubavnih sastanaka. Poslije malo prakse, one tačno znaju šta je potrebno da uradite da biste je naveli da se vidite i drugi, a možda i trideseti put. Nemojte lutati: ovo je spisak stvari koje momci nikada, ali nikada ne bi trebalo da urade na prvom sastanku. Osimako  požele da dotičnu damu više nikada ne vide.

NE KUPUJTE PRESKUP ILI NEPRIKLADAN POKLON

Osim ako niste baja koji juri sponzorušu, ovakav potez vam neće doneti ekstra poene.

NE NUDITE DA PODELITE JELO, DESERT ILI SOK

Scena deljenja hrane ili ispijanja soka sa dve slamčice izgleda dobro samo na filmu.

NE IZLAZITE AKO NEMATE NOVCA

Kada izlazite sa ženom, ona pretpostavlja da ćete vi da platite račun. Kada ste već sa nekim, onda možete postati Holanđanin i možda uvesti pravilo da svako plaća svoje (na Balkanu teško primjenljivo, ali vremena se menjaju?).

NE ZABORAVITE NA TUŠ

Uvek prije izlaska. Za svaki slučaj. I dezodorans upotrebite. Naš nos ima običaj da se navikne da određeni miris, pa ukoliko baš nemate jak miris znoja, vi ga ne osjetite. Ali ona će ga namirisati. Teško da će joj se svidjeti. Odjeća koju ste nosili i koja je počela da se osjeća ne možete da spasite bogatim slojevima parfema: takva mješavima je najgora moguća kombinacija.

NE NOSITE TRENERKU

Osim ako vaš prvi sastanak nije u teretani.

NE NOSITE IZGUŽVANU, ISFLEKANU ILI POCEPANU ODEĆU

Oblačenje poput prosjaka nije u redu. Ukoliko imate problem da shvatite šta je normalna odeća, uhvatite neku od žena iz svog okruženja (pa makar to bila i mama, dok god je modernijih shvatanja) i idite u kupovinu.

NE NUDITE JOJ DA DOĐETE KOD NJE

Prvi sastanak trebalo bi da bude u javnosti, na dobro osvetljenom mjestu. Tako je sigurnije za oboje.

TEME ZA RAZGOVOR MORAJU BITI LAGANE

Ne bavite se politikom, sociološkim ili vjerskim temama. Možete da pomenete nešto što se tih dana dešava pa mediji bruje, ali nije potrebno da razrađujete temu.

PAZITE ŠTA PRIČATE

Možete da psujete poput kočijaša kada ste sa svojim ortacima. Ona možda psuje više nego vi kada je sa drugaricama. Ali na prvih nekoliko sastanaka budite fini. Želite da joj pokažete da možete smisliti riječi koje se ne odnose na polno općenje.

NEMOJTE DA BUDETE HOBOTNICA

Zaljubljenost je lijepa. Posebno kada se odnosi na ljubljenje, maženje, držanje za ruke. Ali ako je jedva poznajete, sve su to osjetljive stavke i ako ne možete da smirite ruke djelovaćete kao očajnik koji može samo da je uznemiri i natjera da pobjegne. Definitivno nije romantično.

NE PLANIRAJTE ZAJEDNIČKI ŽIVOT

Ona vam se dopada, vi se njoj dopadate i varnice samo pršte. Učinite sebi veliku uslugu i ne počinjite priču o tome šta ćete zajedno da radite za šest mjeseci, ili čak i narednog vikenda. Sve što vi znate je da možete da se probudite slijedećeg jutra i poželite da je nikada niste sreli. Ljubavni sastanak je samo ljubavni sastanak. Ništa više, ništa manje.

BEZ TEPANJA

Možda ste uvjereni da je to slatko, romantično ili bezopasno? Većina žena misli da, ako stalno koristite nadimke kao “dušo“, “medena“, “bejbe” ili “šećeru“, to znači da ste zaboravili njeno ime.

Smedia/Informer.ba