Film Izdvojeno Showbiz

Na snimanju filma “Venuto al mondo” reagovalo obezbjeđenje

Otkako je prije deset dana slavna oskarovka Penelopa Cruz došla u Sarajevo zbog snimanja filma “Venuto al mondo” italijanskog reditelja Sergio Casttellito, nastala je ludnica u našem gradu.

Producenti ostvarenja iz Italije i BiH još nisu organizirali nikakvu pres-konferenciju, vjerovatno ni ne namjeravaju, tako da novinari dolaze do informacija na razne načine. Sve se bazira na špekulacijama, pa čak i osnovni podaci o filmu, poput glumačke ekipe, koji ni po čemu ne bi trebali biti tajni. Tako novinari na setu, stojeći na propisnoj razdaljini, doznaju ko zapravo, osim Penelope, igra u filmu.

Situacija je kulminirala prekjučer, u avliji Kuršumli medrese, kada su se u kasnim poslijepodnevnim satima fotoreporteri sukobili s osiguranjem. Problem je nastao jer je neko od prolaznika, uz upotrebu blica, pokušavao napraviti fotografiju, što je zasmetalo ekipi filma. Osiguranje je zatim tražilo od fotoreportera, među kojima je bio i “Avazov”, da se udalje, naguravajući se s njima. Oduzeta im je gajba na kojoj su stajali kako bi uhvatili bolji kadar. Na kraju svega, posla je bilo i za policiju koju su pozvali fotoreporteri.

Šta reći za ovakav odnos prema ljudima koji samo pokušavaju obaviti svoj posao, danima čekajući po deset, dvanaest sati kako bi napravili bilo kakvu fotografiju španske zvijezde ili zabilježili neki detalj sa seta…

Kako saznajemo, nije baš sjajan ni odnos između domaćih produkcijskih kuća i organizatora na terenu, s jedne, i italijanskih producenata, s druge strane. Snimanje se ne odvija prema planu i po nekoliko puta dnevno se mijenja raspored lokacija za snimanje.

Scena na bazenu

Ekipa filma “Venuto al mondo” jučer je snimala na bazenu “Termalna rivijera” Ilidža. Ta scena je trebala biti snimljena još prije tri dana, kada je PR služba ovog bazena poslala saopćenje medijima u kojem su to naveli kao razlog zbog kojeg kupači neće moći koristiti vanjske bazene. Scenu s Penelopom Cruz i mlađim Casstellitom jučer je snimala i Luna Zimić Mijović.

 

Informer.ba