Jet set Showbiz

Na Tajvanu Dan Lady Gage

Jedan grad na Tajvanu proglasio je 3. jul “Danom Lady Gage” u čast prve posete pop dive ostrvu, javila je agencija Frans pres.

Ekcentrična pjevačica, koja se pojavila u crvenim pantalonama i haljini i crno-bijelom perikom, primila je ključ grada Tajčunga koji joj je lično uručio gradonačelnik na ceremoniji pred nekoliko stotina ushićenih obožavalaca.

U ime Tajčunga, proglašavam današnji dan “Danom Lady Gage”, uzviknuo je gradonačelnik Džejson Hu”. Gagini fanovi – poznati kao “mala čudovišta“, prethodno su prodefilovali gradom u šarolikim kostimima i perikama.

Jedan od njih je na glavi nosio svinjsku glavu, vjerovatno kao omaž haljini od sirovog mesa koju je Gaga nosila na dodeli MTV muzičkih video nagrada 2010. Dvadesetpetogodišnja pjevačica, koja se ove godine našla na Forbsovoj listi najuticajnijih osoba na svjetu, jedna je od najpopularnijih međunarodnih zvjezdi na Tajvanu, a njenu posjetu su propratili svi vodeći mediji.

Večerašnji koncert, na kojem će biti oko 4.000 ljudi, deo je petodnevne promotivne tajvanske turneje za njen novi album “Born This Way“.

 

B92/Informer.ba