Lifestyle Showbiz

Na zamjenu partnera najčešće se odlučuju partneri zrelijeg životnog doba

Na zamjenu partnera najčešće se odlučuju partneri zrelijeg životnog doba, čiji je seksualni život postao dosadan, pogotovo od kada su iscrpili sve poznate seksualne tehnike, pa i one perverzne.

Osim te sitne zasićenosti, takvi parovi izgledaju kao potpuno srećna zajednica. Prvo su počeli da razmišljaju o razmjeni partnera, onda su o tome razgovarali i to je bila samo tema razgovora. Ali takav će razgovor mnoge zbuniti i uzbuditi.

I tako takav srećan par jednog dana na večeru pozove drugi takav par, koji im je sličan po načinu razmišljanja. Svi se uzajamno smatraju srećnima, a i poznaju se već dugo vremena. Nakon pićem dobro zalivene večere razgovor se pomalo pretvorio u ples. Normalno, domaćica sa gostom, a domaćin sa gošćom. U svemu tome nema nikakvog zla.

Ambijent je prilagođen osjećanju situacije, prigušeno, toplo žućkasto svjetlo, samo svjeće. U laganom plesu, lica počinju da se približavaju, a ruke bježe – same od sebe.

Odjednom se u sobi nalazi još samo jedan razigrani par, dok se drugi diskretno povukao u drugu sobu. Ne treba posebno objašnjavati ko se tamo ljubio i šta je sve radio. Prvi par se neće nimalo začuditi kada primijeti šta se dogodilo, a neće se ni dvoumiti. Na šta ćemo pomisliti, ako znamo da se nekoliko metara od nas ljube (i ne samo ljube) muškarac i žena? Naravno, misao ode na seks. Takav je scenario prvi korak prema zamjeni partnera.

Opisani će se parovi, prije ili kasnije, ponovno susresti. Možda će se naći i sa drugim parovima. Ponekad možda i spontano, dok će razmjena partnera uglavnom biti planirana. U takvom je slučaju razmjene partnera nužno da su oba para što više intimna. Inače, takva igra nema ništa zajedničkog sa grupnim seksom (“grupnjakom”), sa ekshibicionizmom ili voajerizmom. Ovdje se radi o iskrenoj, nježnoj i osjećajnoj vezi, u kojoj niko nije prevaren.

Ovakve slučajne ili povremene seksualne susrete ne možemo nazvati nečim perverznim, jer radi se o stabilnim partnerima, koji će takvi i ostati. Potpuno je drugačija situacija kod parova koji u razmjeni partnera vide spas za vlastitu ljubav, koja se pomalo gasi, a istovremeno se nadaju kako će doživjeti nešto novo i još nedoživljeno. Tada je i scenario potpuno drugačiji.

 

24sata.info/Informer.ba