Izdvojeno Jet set Showbiz

Nastavljaju se prepucavanja: Al ‘Dino izbušio gume na automobilu

Nakon fizičkog obračuna i žestoke svađe u sarajevskom naselju Velešići, Arduana i Al’Dino i jučer su nastavili s međusobnim optužbama i prepucavanjima.

U isto vrijeme javnost je šokirana što se teške i mučne scene između TV voditeljice i pjevača dešavaju pred očima njihovih uplakanih i prestrašenih sinova. No, čini se kao da nijedna strana ne želi ustuknuti, već sve više detalja i “prljavog veša” iznose u javnost.

Potrebna pomoć

Ranije nisam htjela davati izjave za medije da ne bih kvarila sliku idealnog oca u glavama naših sinova. Mislila sam da će se Aldin sabrati. Ipak, on je otišao još dalje i počeo ugrožavati djecu. Koristi ih za pokazivanje sebe kao žrtve. Kada su djeca kod njega, on s njima paradira po Ferhadiji, a po Facebooku piše da sam ih napustila… Kad su djeca u pitanju, spremna sam dići državu na noge, pokucati na vrata institucija koje se bave zaštitom djece. Za svoje sinove spremna sam ići do Strazbura “- odlučna je Arduana.

Kaže da ne može vjerovati da normalan čovjek takve stvari može konstantno raditi.

On je sve gori i gori. U srijedu navečer je svjesno svoje dijete doveo u životnu opasnost “- u nevjerici govori Arduana.

Ipak, naglašava da ne želi da njena djeca rastu bez oca.

Voljela bih da imaju normalnog i racionalnog oca. Želim da njemu neko pomogne. Tom čovjeku treba stručna pomoć. Apeliram na sve institucije koje prepoznaju ovaj slučaj da uzmu udjela u rješavanju. Da se uključe da mu se pomogne “- apelira Arduana.

Trauma djece

Al’Dino nije ostao dužan supruzi i uzvraća da je centru za socijalni rad prijavio nasilno ponašanje majke, a odnio je i policijski zapisnik koji je sačinjen preksinoć nakon njihove svađe i fizičkog obračuna u Velešićima.

U zapisniku se jasno vidi da je nisam dotakao. Samo se čudim što je policajci nisu priveli. Mislim da se to radi kada jedna osoba napadne drugu. Zatražit ću od policije da Arduana dobije zabranu prilaska meni, bez obzira što je žena. Ponosan sam što joj nisam uzvratio na fizički nasrtaj i što sam se uspio savladati i kontrolirati. Ono nije bilo spašavanje djece, kao što ona tvrdi. Nakon udaranja pokušala me je zadaviti i šalom koji je bio oko mog vrata ” uvjerava nas Al’Dino, koji suprugu već sedmicama optužuje za bračnu nevjeru, što ona opovrgava.

Smatra da je Arduana dramu u Velešićima isplanirala i da je očekivala da će on na silu uzvratiti istom mjerom.

Htjela mi je napraviti zamku. Ipak, nije uspjela u svojoj namjeri. Željela je da je udarim i da to iskoristi da više ne mogu viđati djecu. Nije znala šta radi. Ni sekunde nije mislila na djecu i traumu koju su doživjela. Zbog toga sam odlučio da ih odvedem kod psihologa “- kaže Al’Dino.

Al’Dino izbušio gume na automobilu

Nakon preksinoćnje svađe u Velešićima Al’Dino je izbušio gume na “golfu IV”, koji trenutno koristi Arduana, a registriran je na njegovo ime.

To je moj automobil. Morat će mi ga vratiti. Neka ga traži nakon razvoda. Uzela ga je bespravno i bez pitanja “- tvrdi Al’Dino.

Arduana uzvraća da bi i ona željela “da joj se vrati svašta”.

Pola stana u Vogošći je moje kao i pola zemlje. Iz stana sam izašla bez ičega. Moje stvari su još u Vogošći. Jedva čekam da on dobije svoje, a ja svoje ” kategorična je Arduana, koja sada živi u unajmljenom stanu.

Arduana: Tražit ću vještačenje neuropsihijatra

Arduana ističe da će tražiti vještačenje neuropsihijatra je li njen muž sposoban viđati djecu bez tuđeg nadzora.

Samo želim da djeca budu sigurna. Ne mogu predvidjeti njegov sljedeći korak. Spreman je na sve. Ne može se boriti s tim da nisam ostala bez posla i prijatelja. On stalno govori da ide do kraja. Ne znam gdje je kraj. Još čekamo odluku centra za socijalni rad o posredovanju prilikom razvoda. I tu je napravio problem. Na prvom sastanku je rekao da djeca trebaju biti kod mene, a da on hoće da ih viđa. Na drugom je promijenio odluku i rekao da želi sinove. Cijeli proces se otegao i ne znam šta mu je cilj “- tvrdi Arduana.

Al’Dino poslao i ljekarski nalaz

Nakon svađe i fizičkog obračuna sa suprugom Al’Dino je preksinoć otišao na pregled u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je pregledan na Klinici urgentne medicine. Pjevač nam je jučer e-mailom poslao nalaz s Koševa.

Prošao sam s lakšim ozljedama, mada je Arduana imala, možda, i drugačije namjere “- kaže Al’Dino, piše Avaz.ba

 

Informer.ba

1 Comment

Click here to post a comment
  • koliko je jadan hahha e moj Aldine ( mada je sebi prekrstio ime u Al Dino valjda mu modernije hahha) ti si izgleda odgojen tako da lupetaš gluposti možeda je i tvoj babo tako radio majci a ti rastao u takvom okruženju pa si mislio da je to normalno pa se vremenom postao poremećen jadniče bilo je onih koji su vidjeli šta si uradio Arduani i šta si joj govorio ako treba ima ljudi očevidaca pa će posvjedočiti…