Lifestyle Showbiz

Naučite dijete da zavoli knjigu

U današnje vrijeme, kada je tehnika ovladala svakim dijelom našeg života, veoma je teško vaspitati dijete i naučiti ga da voli knjige i da uživa u čitanju.

Evo metoda koji će vam pomoći da se izborite sa za neke nemogućom misijom:

– Ako zajedno sa djetetom sjedite udobno smješteni u nekom dijelu stana i čitate neku knjigu naglas, ne samo da ćete kod njega razviti interesovanje za literaturu, već ćete i ojačati svoju vezu s njim.

– Vremenska ograničenja i pravila vezana za korišćenje bilo čega što ima ekran moraju da budu dosljedna, tako da djeca ne mogu da se pogađaju s vama i da traže više od onoga što im pripada.

– Iako biste mogli da uštedite dosta mjesta u kući pomoću e-čitača, pokažite svom mališanu da su knjige dragocjene tako što ćete napraviti biblioteku u kojoj će biti dečje literature, ali i beletristike, naučne fantastike i istorijskih knjiga.

– Trudite se da svaki mjesec jedanput posjetite biblioteku i da tom prilikom dozvolite svom djetetu da odabere knjigu za čitanje.

– Veoma je važno da napravite neko mjestašce gdje će dijete moći uvijek da se skloni da čita, a da ga pri tom ne ometa saobraćaj napolju, vika sa ulice ili dešavanja u kući.

 

Nezavisne/Informer.ba