Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Naučite njen govor tijela

Muškarci često budu zbunjeni ponašanjem žena, ali je potrebno samo malo razumjevanja za njihove načine pokazivanja pažnje. Predstavljamo vam nekoliko signala koji šalju zainteresovane dame.

Ona vas gleda

Ostvarivanje kontakta pogledom je veoma važno, naročito prije upoznavanja, ali u velikoj mjeri zavisi od vašeg samopouzdanja. Iskusne žene će vas gledati ispod trepavica, a ako to primijetite, slobodno se upustite u „akciju“.

Ruke

Ako je ona nervozna, obično će nesvijesno vrtjeti pramen kose ili zatezati dio garderobe. Iako možda djeluje nesigurno, njen cilj je da privuče vašu pažnju. Ona vas nikada neće gledati direktno, ali ćete sigurno s vremena na vrijeme moći da uhvatite njen pogled.

Ona se približava

Neke liberalne dame će vam se bez stida baciti u krilo. One stidljivije će se truditi da vam se što više približe. Vi u tom slučaju ne treba da se i sami primičete. Strpite se i održavajte određeno rastojanje, jer će s neizvijesnošću njeno interesovanje rasti.

Tek kada se upustite u konverzaciju, osluškujte njeno ponašanje i u skladu s njim reagujte. Ako vas ona dodirne nekoliko puta, ne oklijevajte da isto učinite i vi.

Pleše samo za vas

Ako je samouvjerena i zgodna, žena će procijeniti da je gledate, prije nego što i sami toga budete svijesni. Ona će plesati tako da vam stalno bude „na oku“ i trudiće se da vas zavede „nevinim“ pogledima i pokretima. Ako i na trenutak skrenete pogled s nje, neće se ustručavati da vam sama priđe. Manje više, vi ne morate ništa da uradite.

Naučite govor tijela

Ako ne obraćate pažnju, vjerovatno propuštate gomilu signala koji bi vam mogli biti od koristi. Ne morate biti genije, pa da protumačite ljudsko ponašanje, samo je bitno da dobro otvorite oči.

 

B92/Informer.ba