Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Naučite sve o najboljoj metodi zavođenja

Pogledi imaju veliki zavodničku moć, ali morate znati kako, kada i prema komu gledati. Donosimo vam malu školu zavođenja pogledom.

Budući da je ženstvenost nepravedno zanemarena, mnoge mlade žene zapravo nitko nije naučio kako se zavodi muškarac. Ne govorimo o otvorenim nasrtajima kakvima su sklone neke ‘žderačice muškaraca’, nego o finom suptilnom zavođenju koje započinje pogledima. Vjerovale ili ne, tvrdi stručnjakinja za ljubav dr. Diana Kirschner, pogledi su vrlo monći i zato je krajnje vrijeme da naučite kako započinje svako zavođenje.

Pogledi imaju veliku moć zavođenja

1. Tu i tamo opušteno pogledajte po prostoriji. Vidite li nekoga tko vam se sviđa? Ako ste uočili takvu osobu, nehajno je pogledajte tu i tamo. Vrlo brzo, objekt vašeg interesa primijetiće vas.

2. Razmijenite tek kratki izravni pogled u oči. Ne zadržavajte pogled dugo jer ćete izgledati pomalo kao psihopat. Kada osoba koja vam se sviđa uhvati taj vaš brzinski pogled i uzvrati vam znatiželjnim pogledom, zadržite pogled tek na trenutak, a potom odmah pogledajte ustranu.

3. Sada već možete svako malo upućivati pogled prema njemu. Gledajte ga, ali čim on pogleda u vas, skrenite pogled. Još uvijek ga nemojte gledati duže od sekunde.

4. Kad ste se uvjerili da on uzvraća poglede, bacite se na kreiranje uzbuđenja. Kako? Prestanite ga gledati neko vrijeme. Njega će to zaintrigirati jer neće razumjeti zašto ste ga odjednom prestali gledati, pa će on početi upućivati poglede vama. I to znatno češće nego što je to prije činio. Takvim potezima vi ste zapravo zainteresovali osobu koja vam se

sviđa i započeli igru.

5. Pustite da se neko vrijeme pita zašto ste ga prestali gledati, ali nemojte predugo. Nakon nekog vremena, u trenutku kada on bude gledao u vas, uputite mu pogled. Takvim potezom vi ste zapravo okrenuli igru u svoju korist jer ispada da je on taj kojemu se vi sviđate, a vi ste samo nevino odgovorili na njegove poglede.

6. Nakon ovog dijela dolaze osmijesi i rumenjenje obraza. Najprije djelujte kao da ste u potpunosti zauzeti društvom koje je s vama. Potom mu iznenada uputite pogled kad osjetite da on vas gleda. Onda se stidljivo nasmiješite i, ako je moguće, dopustite obrazima da se zarumene. I zapamtite se, smiješite se dok skrećete pogled, nikako dok gledate u njega.

7. Ako vidite da vam nakon vaših osmijeha on i dalje uzvraća poglede, ali i osmijehe, počastite ga širokim osmijehom dok ga gledate u oči. Sad su već sve karte na stolu. U ovome trenutku on bi trebao prići vama jer ste jasno dali do znanja da vam se sviđa. Ako mu nedostaje hrabrosti pa oklijeva, napravite vi mali korak prema njemu, tek da ga ohrabrite, ali glavninu puta on treba preći do vas. I onda je vrijeme za razgovor i pravo zavođenje dodirima, glasom, smijehom i pogledima…

 

Tportal/Informer.ba