Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Ne upadajte u ženske zamke

Muškarci nikako da shvate da žene ponekad nisu u stanju da pokažu jasno svoja osjećanja, pa koriste kratke izraze koji, prema pravilu, kasnije izazovu buru.

Nije teško naučiti kako da izbjegnete svađu, ukoliko znate koje riječi u ženskom prevodu znače: “Bijesna sam”.

“Dobro” je riječ koju žene koriste da bi prekinule svađu za koju smatraju da je nepotrebna jer su one u pravu, a vi biste mogli malo da umuknete.

“Pet minuta” je u slučaju dotjerivanja pola sata, ali ukoliko vam to kaže dok gledate utakmicu, zaista jeste pet minuta do trenutka kada ona očekuje da prekinete sa sjedenjem ispred televizora i pomognete joj oko posla.

“Ništa” je najava da ste upali u duboko sr***. Budite pripravni, jer svađe koje počnu sa “Ništa” obično se završavaju sa “Dobro”.

“Nema veze, ja ću!” znači da ste znali da je nešto trebalo da uradite, ali ste dopustili da posao dočeka nju kada dođe s posla. Obično vodi do pitanja: “Pa šta ti je”, a kao odgovor slijedi: “Ništa”.

Uzdisanje je neverbalna komunikacija koju muškarci često pogrešno shvate. Čujan uzdah znači da ona misli da ste idiot i ne razumije zašto traći svoje vrijeme na objašnjavanje zašto joj je “Ništa”.

“U redu je” jedna je od najopasnijih izjava koju muškarac može čuti. Znači da je u redu da dobro razmislite kako ćete platiti za počinjenu grešku.

“Samo naprijed” je izazov, a ne dopuštenje.

“Hvala” obično znači upravo to, osim ukoliko nije dopunjeno izdanje: “Baš ti hvala”. Pogrešna upotreba: “Nema na čemu” dovešće do: “Što god”.

“Šta god” je pristojni ženski način da vam kažu: “Je** se!”

 

Informer.ba