Film Izdvojeno Showbiz

Nebojša Glogovac: Zašto sam odbio Angelinu Jolie

Glumac Nebojša Glogovac otkriva zašto je bio “oprezan” kada su ga pozvali kasting agenti Angeline Jolie, rediteljke filma “U zemlji krvi i meda”.

Film Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” izazvao je buru u regionu – jedni ga hvale, drugi osporavaju, ali o njemu se priča. Zvijezda ovog ostvarenja trebalo je da bude i Nebojša Glogovac. Nije jer…

“Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima koji su mi rekli da su me gledali u ‘Klopci’ i ponudili mi saradnju. Pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali i silovali, dok su ostali ne znam šta radili, bio sam oprezan”, rekao je Glogovac u intervjuu “Novostima”, prenose Nezavisne.

“Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv i lud i krvoločan, a svi drugi divni i male mace, bez obzira na to o kojem je narodu reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime agenti nisu spominjali, nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi ga pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi”.

Glogovac dodaje da se komunikacija sa agentima Jolieve završila tako što je, na njihovo insistiranje da prihvati ulogu na neviđeno, rekao da će pristati samo ukoliko film sagledava ove naše ratove “kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, bili komšije”.

“Kako sam počeo da postavljam ta pitanja, tako je komunikacija, vrlo pompezno, krenula da jenjava. A, završila se tipično američki – u poslednjem pismu agenti su mi napisali: ‘Pošto je vaš talenat toliki da bismo mogli da vam ponudimo samo glavni lik, a on je već dodeljen, nećemo imati ulogu za vas'”.

 

Informer.ba