Izdvojeno Jet set Showbiz

Nikola Kojo: Srbi i Hrvati su isti narod, samo se drugačije krstimo

Sinoć je u Zagrebu održana premijera novog filma Srđana Dragojevića “Parada”, a publici u Hrvatskoj na kraju projekcije poklonila se gotovo kompletna glumačka postava na čelu sa Nikolom Kojom.

Najviše paženje među novinarima izazvalo je pojavljivanje glavnog glumca Nikole Koje, koji je rekao da smatra kako će publika i u Hrvatskoj reagovati na film isto kao i ona u Srbiiji.

Neki će me pljuvati zbog toga, ali ja i dalje tvrdim da smo mi jedan te isti narod, samo se drugačije krstimo. Vi imate malo više slova “j”, mi malo manje. Ja sam rođen u vrijeme stare Jugoslavije i bez obzira šta je bilo na ovim prostorima i ti nesrećni ratovi, i dalje osjećam da je ovo dio moje domovine bez obzira što moram da pokažem pasoš na granici “- rekao je Kojo.

 

O razlici hrvatskog i srpskog filma, glumac je rekao: “Iako je generalno važilo da Srbi prave bolje filmove, naleti taj talas kad se pojave “Fine mrtve devojke” i “Kako je počeo rat na mom otoku” i onda sve teorije o boljem srpskom i lošijem hrvatskom filmu padaju u vodu“.

 

Osim reditelja i srpskih glumaca, sinoćnjoj premijeri su prisustvovali i Stefan Kapičić sa devojkom Mirandom Viđak, kao i brojne druge poznate ličnosti iz Hrvatske.

Blic/Informer.ba