Izdvojeno Muzika Showbiz

Odbijen zahtjev da Luis bude sahranjen u Aleji velikana

Ljubiša Stojanović Luis biće sahranjen u četvrtak u 15 časova na groblju Zbeg u Borči u Beogradu. Iako je su članovi Niškog udruženja zabavne i džez muzike željeli da pjevač bude sahranjen u Aleji zaslužih građana, članovi porodice su odustali od te ideje, tako da će čuveni pjevač biti sahranjen na lokalnom groblju.

Smatram da je Ljubiša sa 30 godina rada zaslužio da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Postoji mnogo stvari koje svet nije znao o njemu, jer nije bio osoba koji je udarao na sva zvona kada učini neko dobro delo… Sada pričaju da, navodno, ne ispunjava neke uslove”, kroz suze je rekla Luisova supruga Silvana za „Blic“ dok je u Skupštini grada juče pokušavala da sazna kakva je procedura.

Nakon kratkog sastanka iz Skupštine je izašla potresena, u pratnji Luisove djece Maje i Miodraga.

Tada su donijeli odluku da će odustati od podnošenja zahtjeva za sahranu u Aleji zaslužnih građana i da će pjevač biti sahranjen na lokalnom groblju.

Da bi neko bio sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, potrebno je da ispunjava određene uslove, objasnili su iz Skupštine grada.

Odlukom o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju precizirano je da tu čast mogu da ostvare osobe koje su za vreme svog života dobile najviši stepen odlikovanja Republike Srbije, osobe koje su stekle zvanje Srpske akademije nauka i umetnosti i osobe kojima je dodeljeno zvanje – počasni građanin Beograda.

 

Blic/Informer.ba