Izdvojeno Lifestyle Showbiz

On nije pravi! Svi znakovi za instantan bijeg od loše veze

Svakom se može dogoditi da zakasni na prvi “dejt”ali ako vas ostavi da čekate, a da ne javi da će kasniti, uključite senzore.

Ako  vam se ne izvini  što je kasnio 20 minuta te vas ne odvede na piće i pritom vam ne pridrži vrata, kaput ili stolicu, službeno je – on nije taj – upozoravaju Natasha Burton, Julie Fishman i Meagan McCrary, blogerice i autorice knjige “The Little Black Book of Big Red Flags”.

Jer muškarac kojemu je stalo do vas učinit će sve da se dobro osjećate. Slušat će što govorite, neće odgovarati na svaki poziv i SMS, neće odmjeravati svaku ženu koja uđe u restoran ili kafić, a ako tokom spoja sretne prijatelja, upoznat će vas. Iako sve može biti splet okolnosti, pa čak i odraz treme na prvom spoju, njegovo ponašanje prema drugima može razotkriti njegovu mračnu stranu.

Jer ako se svisoka obraća konobarici koja vas upravo poslužuje i ismijava ljude za stolom do vašeg, pitanje je vremena kad će i prema vama postati previše kritičan. Čak i ako je prošao na testu iz lijepog ponašanja, i teme razgovora mogu puno toga otkriti o njemu, poručuju autorice knjige.

Iskoristi li vaš spoj kao psihoterapiju jer i dalje pati za bivšom, uhvatite li ga u laži ili usputno spomene kako ne podnosi djecu i životinje, nije vrijedan vašeg vremena.

Ako je njegov život drama za koju su odgovorni svi osim njega i otrese se na vas jer ste nešto “krivo” rekli, spoj što prije završite, a njegov broj spasite pod “ne javljaj se”, tvrde blogerice.

Znakovi da je okorjeli kritičar

Ne razumije kritične osobe jer on nije takav. No upravo oni koji imaju potrebu uvjeravati vas da nisu kritični ili naporni upravo to i jesu.

Drskost nije znak treme

Bezobzirno ponašanje na prvih nekoliko spojeva ne pripisujte tremi. Ako je takav dok se tek upoznajete, sigurno se neće promijeniti.

Zna sve o svemu – i tačka

Njegovo mišljenje je jedino ispravno, on je upućen u ama baš sve – čak i ono što je vaše stručno područje, te vam neće dopustiti da to zaboravite.

Ležeran prema obvezama
Ako je bio u braku i razveo se više od jedanput, obaveze mu ne znače baš previše. On je tip koji će otići čim stvari ne budu savršene.

Upomoć, on je narcisoidan!

Naravno da ćete na prvom spoju pričati o sebi. No ako od njegove priče ne možete doći do riječi, vjerojatno je zaljubljen – u sebe.

Seks mu je na prvom mjestu

Pokušava li vas odvući u krevet deset minuta nakon što vas je upoznao, budite sigurni da traži seksualnu, a ne životnu družicu.

Oprez, ne gajite lažne nade

Ako vam muškarac s kojim ste na spoju otvoreno kaže kako nije tip za veze, shvatite to ozbiljno i nađite drugog jer ga nećete promijeniti.

Otrcana fraza je poziv na seks

Nagne li se filmski prema vama i pokuša vas osvojiti uvježbanom frazetinom koja zvuči kao da je izgovara stoti put, želi vas odvući u krevet.

Tražite oslonac, a ne uteg

Negativno je nastrojen prema životu – sve što mu se događa je grozno i ni u čemu ne vidi priliku nego samo nepremostive prepreke.

Ako je sve samo seks – ZABORAVITE!

Ako niste sigurni u to jeste li mu djevojka, znajte da niste. A svode li se vaši sastanci na seks, niste u vezi – i to su upozorenja na koja ne biste smjeli okretati glavu, tvrde Burton, Fishman i McCrary.
Jer ako vam stvari koje ste prije tolerirali, sad smetaju, možda je vrijeme za skidanje ružičastih naočala – poručuju blogerice.

Iako ne treba tražiti savršenog partnera (jer takav ne postoji), to ne znači da se zbog drugih morate mijenjati. Ako vam partner zamjera što ste se posvetili novom hobiju, zapravo smatra da postajete predobri za njega i to ga užasava.

Ne dopustite da drugi određuju što ćete raditi, voljeti ili čemu ćete se radovati. Zapitajte se kako vidi vašu budućnost – muškarac koji planira život s vama, govorit će “mi”. Ako baš svaki put kaže: “Kad se oženim” umjesto “Kad se vjenčamo”, ne računajte na njega.

Pozive prima u drugoj prostoriji

Mobitel zvoni usred noći, a on se javlja u drugoj sobi. Ne padajte na izgovore: “Zvali su me s posla” ili “Pogrešan broj” jer to govori i drugoj ženi kad ga vi zovete.

Pomišlja li on na prevaru?!

Ne prestaje pričati o novoj kolegici – možda je kriv za emocionalnu prevaru i samo je korak od fizičke. Oduševljava ga sve vezano uz nju.

Problem s intimnošću

Većina muškaraca neće vam odmah otvoriti srce, no ako ni nakon mjeseci veze ne znate ništa o njegovoj prošlosti, nešto nije u redu.

Više ga ni ne primjećujete

Odjedanput počinjete primjećivati sve muškarce, osim svog. Više se ne osjećate posebnom i voljenom te vas veza guši.

Priljepak nema svoj život pa živi vaš

Non-stop zove, šalje poruke, prati vaše statuse na Facebooku – ovisan je o vama, tipičan je primjer priljepka koji nema svoj život pa živi vaš.

Niste dovoljno dobri da upoznate prijatelje?

Još niste upoznali niti jednog njegovog prijatelja? Ako na svako druženje odlazi sam, ne doživljava vas ozbiljno, tvrde blogerice.

U vezi ste usamljeniji nego ikad prije…

Sve radite sami, ne sudjeluje ni kad trebate odlučiti kamo ćete na godišnji odmor i više se ne smijete na zajedničke fore… usamljeni ste – kraj je tu.

Nema ga kad vam je najpotrebniji

Osoba koja nije uz vas kad to trebate, neće biti uz vas u bilo kojoj teškoj situaciji. Ako ga nema kad vam je teško, bolje da ni niste u vezi.

Vi ste džoker – zovi, i to samo kad poželi seks

Ako vas već mjesecima zove samo kad se vraća iz izlaska s prijateljima, nije zapravo zainteresiran, nego ste vi rezerva ako ne nađe drugu tijekom izlaska.

Bježi dok nije kasno, on je kontrol-frik!

Čuvajte se “gospodina kontrole” – ako se nudi “poboljšati” svaki dio vašeg života, na kraju će ga i kontrolirati. Ne nasjedajte na takve pokušaje i ne dopuštajte mu to.

24sata.hr/Informer.ba