Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Otkrijte muke zavisnika od seksa

Zavisnik od seksa, Džef Lič, odlučio je da promijeni svoj odnos prema seksu i ženama, jer je shvatio da ga neprestano mijenjanje partnerki čini usamljenim.

Britanac je spavao sa oko 300 žena, a kaže da su ga djevojke uvijek napuštale jer nije uspijevao da održi vezu.

Pošto mu se bliži trideseti rođendan, a svi njegovi prijatelji su ili u stabilnim vezama ili u braku i imaju djecu, Džef je odlučio da riješi svoj problem. Iz tog razloga krenuo je kod terapeuta i zvao svoje bivše djevojke, ljubavnice i one sa kojima je bio samo na jedno veče.

“To što svaku ženu vidim kao potencijalnu seksualnu partnerku čini me jadnim, umara me i ostavlja osjećaj ispraznosti i usamljenosti. Pomisao da moje seksualno ponašanje nije normalno već je rešilo dio problema pa sam razgovarao sa bivšim partnerkama i seksualnim terapeutima. Moja bivša djevojka Nikola nazvala me veoma egocentričnim, slično su uradile još dvije djevojke. Kler, sa kojom sam imao najdužu vezu, priznala mi je da misli da ne mogu da budem saosjećajan i da se plašila da ću je prevariti, pa je zato prekinula vezu sa mnom. Užasava me pomisao na to koliko sam djevojaka povrijedio, ali i koliko sam dobrih prilika zbog svog ponašanja propustio” rekao je Džef u emisiji za BBC.

Kaže da mu je seksualni terapeut Pola Hol objasnila simptome zavisnosti od seksa. “To je poput bilo kojeg ponašanja koje je van kontrole. Ako to radite a više ne znate zašto, i ako se često kajete poslije seksa, ali svejedno to nastavljate da radite, znači da ste zavisnik. Terapeutkinja mi je rekla da moram da naučim da volim sebe i uživam u svom društvu“, rekao je Džef i dodao da neće ostvariti nijedan intimni odnos sa djevojkom dok ne postane zadovoljan sobom.

Dodaje da mu je psiholog rekao da je korijen njegovog ponašanja vjerovatno u lošem braku njegovih roditelja.

“Nastaviće da se davi u svojim strahovima sve dok se ne suoči sa njima, bez obzira da li je riječ o seksu, drogi ili alkoholu“, zaključila je terapeutkinja.

Vijesti/Informer.ba