Izdvojeno Kultura Showbiz

Otvorena scena Obala: Samostalna diplomska predstava Igora Skvarice

Sinoć je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu izvedena  samostalna diplomska predstava  Igora Skvarice.Riječ je o veoma talentovanom glumcu koji je do sada igrao u mnogim predstavama a one najznačajnije su svakako „Posljednja karika“  „Pinokio u nevolji“ kao i predstave u Beogradu i Irskoj.

Zajedno sa Igorom na Otvorenoj sceni Obala pred punom salom igrao je i perspektivni glumac Adi Hrustemović , a predstava „Džepovi puni kamenja“ nastala je prema komadu britanske spisateljice Marie Jones.

Predstavi su nazočili profesori na ASU Miralem Zubčević, Senad Bašić, Admir Glamočak, mentor predstave doc. Ermin Bravo,  glumica i umjetnički rukovodilac  poetskog teatra Juventa Jasna Diklić kao i glumac Milan Pavlović koji je posebno bio oduševljen radom svojih mlađih kolega, te reditelji Dino Mustafić i Srđan Vuletić.

Dodajmo i to da je ovaj glumački dvojac sve prisutne tokom predstave nekoliko puta nasmijao do suza, a na kraju uz jako efektan kraj ostavio iste bez daha. Potom su dva buduća velika imena našeg glumišta više nego zasluženo nekoliko puta vraćena na bis.

Adi Hodžić/Informer.ba