Film Izdvojeno Showbiz

Penelope fotoreporteru u Sarajevu poručila: “Stidi se!”

Glumica bila ljuta što je objavljena njena fotografija sa sinom.

Šesti dan snimanja filma “Venuto al mondo” italijanskog reditelja Sergia Casttellita odvijao se u srcu Baščaršije, naravno, pod budnim okom osiguranja.

Uz prve zrake sunca ekipa filma okupila se u blizini sarajevskog Sebilja, tačnije, prekoputa ateljea slikara Ibrahima Hrle, dok se zanosna oskarovka na setu pojavila u 11 sati. Bila je raspoložena, naspavana, nasmijana, našminkana i u odjeći za snimanje.

Zlatarska radnja

Pristup medijima i jučer je bio strogo zabranjen, pa je čak i stajanje novinara i fotoreportera na javnim površinama izazivalo nervozu kod osiguranja. Ipak, naša ekipa uspjela je jučer zabilježiti snimanje scena ispred zlatarske radnje koja je specijalno napravljena za potrebe filma.

Na setu pored slavne glumice Penelope pojavio se i Pjetro, njen filmski sin, kojeg igra Pjetro Casttellito, te brojni statisti koji su ovaj put glumili prolaznike.

U ateljeu Hrle jučer se uspio sakriti jedan od brojnih fotoreportera koji ovih dana prate snimanje filma. On je prije nekoliko dana u šetnji Baščaršijom uspio snimiti Penelopu s mužem Javier Bardemom  i sinom Leonom i tu fotografiju objavile su brojne svjetske agencije.

Kada je Penelopa ušla u atelje, nakon dužeg razgledanja slika i razgovora s našim umjetnikom, ugledala je fotoreportera i kazala mu na engleskom jeziku: “Ja tebe poznajem, objavio si moje fotografije s djetetom iako smo se dogovorili da to ne učiniš. Stidi se!”

Premijera drame

“Venuto al mondo” bit će sniman u Sarajevu do 23. septembra, kada ekipa filma ide na Korčulu, gdje će im se pridružiti turska glumica Sadet Isil Aksoy pa u Italiju i nakon toga, 26. oktobra, opet se vraćaju u bh. prijestonicu.

Premijera ove drame mogla bi biti iduće godine, i to u Italiji 21. septembra, a u Španiji 9. novembra. A na informaciju o bh. premijeri ostaje nam, kao i uvijek, da čekamo. Piše Dnevni avaz.

Slučajni susret

Za slikara Ibrahima Hrle susret s Penelopom bio je slučajan.

Bio je to susret dvoje umjetnika. Glumica se oduševila mojim slikama, a ja sam se oduševio njenom inteligencijom što je prepoznala neke stvari. Rekao sam joj da sam jednom prodao sliku s njenim likom, a nju je zanimalo kako bi mogla doći do nje” – kazao nam je kroz osmijeh Hrle.

 

Informer.ba