Film Izdvojeno Showbiz

Penelope Cruz i ekipa filma “Venuto al mondo” ponovo u Sarajevu

Slavna oskarovka Penelope Cruz i ekipa filma “Venuto al mondo” s italijanskim rediteljem Sergiom Castellittom na čelu ponovo dolazi u Sarajevo 5. novembra.

Podsjećanja radi, prve scene ovog filma koji je nastao prema istoimenom romanu Castellittove supruge Margaret Macantini snimljene su upravo u Sarajevu u septembru, potom u Hrvatskoj, pa u Rimu, gdje se na setu holivudskoj zvijezdi pridružio američki glumac Emil Hirsch. Inače, Hirsch tumači ulogu fotografa Diega.

Trinaest dana

Slavnoj glumici u “Venuto al mondo” pripala je glavna uloga Italijanke Gemme. Radnja filma odvija se u dva vremenska razdoblja – prošlosti i sadašnjosti. U Sarajevu su snimljene scene sadašnjosti. Tada su se uz Cruz na setu pojavili naši glumci Adnan Hasković, Emina Muftić, Luna Zimić-Mijović, Moamer Kasumović, Mediha Musliović i Merima Lepić, koja je dublerica poznatoj Španjolki.

Drugi dio filma koji će biti sniman trinaest dana u novembru u Sarajevu prikazivat će scene iz prošlosti – Sarajevo u vrijeme Zimskih olimpijskih igara i ratni period, a snimat će se na lokacijama od Marindvora do Baščaršije.

Iste lokacije

Kako saznajemo, ekipa filma tokom snimanja boravit će na istim lokacijama kao i prošli put. Reditelj Castellitto, njegov sin Pietro, glumac Hirsch i ostatak ekipe odsjest će u sarajevskom hotelu “Bras”.

Španska glumica Cruz boravit će u predsjedničkom apartmanu hotela „Europa” i penthausu u „Bosmalu”. Nije poznato hoće li joj društvo i ovaj put praviti suprug Javier Bardem, također slavni glumac, i sin Leon, piše Depo.ba.

Samo za odabrane

Za vrijeme boravka u Sarajevu prva lokacija na kojoj su Penelopa i Javier bili smješteni jeste luksuzni penthaus u “Bosmalu”, koji se proteže na čak 500 kvadrata, a do kojeg vodi poseban lift s karticom, a na neboderu postoji i heliodrom. Riječ je o luksuzu za odabrane koji “obara s nogu“.

 

Informer.ba