Izdvojeno Showbiz Udarno

Pjevač Radiša Urošević će tužiti Angelinu Jolie!

Srbijanski pjevač narodne muzike Radiša Urošević tražiće od holivudske glumice visoku odštetu za narušen ugled i povrjeđena autorska prava.

Tužićemo Anđelinu i tražićemo odštetu od milion dolara, izjavio je za Kurir Radiša Urošević, čiju je pjesmu „Tebi za ljubav“ holivudska diva iskoristila u filmu „U zemlji krvi i meda“ !

Urošević će sudskim putem tražiti od Jolieve odštetu za narušen ugled i povrjeđena autorska prava, a kao privremenu mjeru do okončanja procesa zahtjevaće zabranu prikazivanja njenog filma u Srbiji.

Kad joj uzmemo pare, daćemo sve u humanitarne svrhe srpskom narodu. Ja dušu svoju ne prodajem” – rekao je Urošević i uputio novinare Kurira na svog advokata Rodoljuba Stepanovića, koji im je predočio na koji način će tražiti zaštitu Radišinih prava:

” Nesporno da su mom klijentu povređena prava i shodno tome ćemo podneti tužbu. Zakon o autorskim i srodnim pravima predviđa i to da se sudskim putem mogu tražiti privremene mere i pre podizanja tužbe, pa ćemo na taj način tražiti da se u Srbiji zabrani emitovanje filma u kome je pesma „Tebi za ljubav“ zloupotrebljena bez znanja mog klijenta dok se spor ne reši” – rekao je Stepanović i dodao da će takav zahtjev poslati i distributerima ovlašćenim za Srbiju.

 

Informer.ba