Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Plavuše se najbolje zabavljaju, ali muškarcima su privlačnije brinete

Večernji izlasci idealni su za prilazak nježnijem spolu. Istraživanje je pokazalo da je muškarcima lakše prići upravo plavušama, no da su im zapravo privlačnije – brinete.

Zanimljivim istraživanjem pozabavili su se stručnjaci sa Sveučilišta Westminster. Jednu lijepu djevojku poslali su u tri londonska noćna kluba i to sa tri različite perike: smeđom, plavom i crvenom. Preostalo je samo vidjeti koliko će joj muškaraca prići. Također, nakon svega su u klubovima anketirana 130 muškarca koja su odabrala s kojom im je bojom kose djevojka bila najprivlačnija.

Rezultati su pokazali da je djevojka s najviše muškaraca pričala kao plavuša. Dok je najviše ocjene, za privlačnost i inteligenciju, dobila kao brineta, prenosi Blic.

Psiholozi kažu da se možda radi o promjeni mode te da se brinete sada možda idealiziraju baš kao i nekada plavuše. No, ako su im prilačnije brinete zašto su muškarci više prilazili plavušama? Psiholozi kažu, vjerojatno ih plavuše asociraju na mladost i vitalnost te su pretpostavili da, plavuša iz ovog istraživanja, ima seksualne pretenzije i nisu imali strah od odbijanja.

 

Informer.ba