Izdvojeno Muzika Showbiz

Počeo “Exit 2011”: Pulp senzacija večeri

Muzički festival Exit otvorila je novosadska grupa “Atheist rap” nakon kojih su nastupili i grupe “Bad religion”, “Darkwood Dub”, i kanadske legende “Arcade Fire”, a publika je zatim uživala u spektakularnom vatrometu pred nastup glavne zvijezde večeri, grupe “Pulp”.

Glavne zvijezde prve večeri Exit festivala, britanski sastav “Pulp” počeo je koncert nakon petnaestominutnog vatrometa koji je najspektakularniji do sada viđen na Exitu.

Svoj nastup “Pulp” je počeo pjesmom “Do you remember the first time” kada se frontmen benda Jarvis Cocker popeo na pojačalo, a nakon završetka pjesme obratio publici.

– Hvala i zdravo – rekao je na srpskom Cocker, i pitao publiku da li je uživala u prethodnom koncertu.

 

Jarvis Cocker, forntmen Pulp-a

Muzički program na Main stageu počeo je nekoliko minuta poslije 19 sati nastupom novosadske grupe “Atheist rap”, a u 20 časova se pojavio i legendarni punk – rock sastav iz Los Angelesa “Bad Religion”.

“Drago mi je da smo napokon ovdje u Srbiji, i nadam se da je ovo samo početak, da ćemo se viđati češće u budućnosti” – rekao je pjevač sastava “Bad religion” Greg Graffin prije nego što su izveli hit “Los Angeles burning”.

Nastup benda Bad Religion Malo pred 21 sat publika je vratila “Bad Religion” na bis – svirali su “American jesus”, “Sorrow” i “Infected”, a uz gužvu koja se povećavala, na glavnoj bini tokom narednog sata nastupio je domaći sastav “Darkwood Dub”.

 

Arcade Fire na Main stageu

Oni su, poslije trijumfalnog završetka sa pjesmom “Nedaleko odavde”, ispraćeni ovacijama koje su istovremeno značile i dobrodošlicu “velikim Kanađanima” – na punom Main stageu, oko 22:35 časova grupa “Arcade Fire” počela je sa “Ready to start”.

“Srećni smo što sviramo u Srbiji! Podignite ruke ako ste Srbi!” – obratio se publici frontmen benda, Win Butler, a publika u kojoj se očigledno našao veliki broj fanova, pjevali su svaku pjesmu gotovo jednoglasno.

Posljednja pjesma koju je kanadski sastav izveo bila je “Wake up”, nakon koje se frontmen još jednom obratio publici.

Hvala puno, hvala Novi Sade! Bili ste odlični, vidimo se na “Pulpu” – viknuo je Win Butler.

Inače, kapije festivala otvorene su u 17 sati, a prvi Exitaši žurili su da zauzmu što bolja mjesta dok čekaju nastup svojih omiljenih bendova.

Tokom popodneva svi putevi ka Petrovaradinskoj tvrđavi bili su prohodni, što su na licu mjesta potvrdili i naši reporteri, uz napomene da je atmosfera u čitavom Novom Sadu i na Petrovaradinu prava festivalska, opuštena i sa puno nasmijanih mladih lica.

Stranci iz raznih krajeva Evrope preplavili su Novi Sad, a lijepo vrijeme pred zvanično otvaranje festivala koristili su da se okupaju i osvježe na poznatim plažama Štrand i Oficirskoj plaži.

 

Blic.rs/Informer.ba