Izdvojeno Kultura Showbiz

Počeo Ljetni sajam knjige

Trg Alije Izetbegovića i ove godine, po deseti put, bit će mjesto gdje će Sarajlije od danas do 21. jula moći pronaći zanimljivu literaturu na Ljetnom sajmu knjige koji organizira izdavačka kuća “Sejtarija”

Sajam se održava pod motom “S dobrom knjigom na odmor”, a okupit će sve eminentne izdavače iz cijele BiH, tačnije njih 32, koji su pripremili specijalne popuste i do 90 posto.

Kako je u razgovoru za “Dnevni avaz” kazala vlasnica knjižare i organizatorica sajma Jasmina Sejtarija, svjesni situacije u kojoj se nalazi država i njeni građani, ovim najvećim do sada sniženjima žele omogućiti ljubiteljima dobre knjige da sebi osiguraju nove naslove.

“Svaki dan sajma bit će obilježen određenom manifestacijom, promocijom aktuelnih i novih knjiga te druženjem književnika, a posjetocima nudimo različitu literaturu, od dječije, preko beletristike, do naučne. Osnovni cilj Ljetnog sajma jeste promoviranje bh. izdavača i kulture “- kazala je Sejtarija.

Sejtarija ističe da očekuju veliki odziv građana, kako je to bilo i prethodnih godina. Nada se da će Sarajlije, kao i do sada, znati prepoznati prave vrijednosti koje im dobra knjiga pruža.

Kako je planirano, sutra u 19 sati sajam će otvoriti književnik Mirsad Bećirbašić i predsjednik Udruženja knjižara i izdavača BiH Ibrahim Spahić.

Već narednog dana bit će upriličena promocija djela “Atlantida” autora Adija Krdžalića, dok će 15. jula biti održana promocija djela “Izvedi me na Mjesec” Alise Malićević, dok će u toku sajma neka od svojih djela promovirati izdavačke kuće “Dobra knjiga”, “Buybook”, “Biblioner”, “Zoljić” i “Connectum”.

” Posebno bih istakla 14. juli, dan kada će djeca u igraonici koju ćemo prirediti za njih praviti crteže. Oni koji naprave najbolje radove, tačnije njih 10, kao nagradu će dobiti krin igračku, koja je danas možda nešto novo, ali one su obilježile moje djetinjstvo, one su od prirodnih materijala i mogu zadovoljiti potrebe djece od šest mjeseci do 14 godina” – istakla je Sejtarija.

 

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba