Izdvojeno Muzika Showbiz

Poginuo Luis!

Pjevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko pet sati u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je Stojanović izazvao sudar prelaskom u suprotnu traku.

”Do saobraćajne nesreće u kojoj je danas poginuo poznati pjevač, došlo je tako što je Stojanović, kao vozač “krajslera” beogradskih registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku”, saopštio je MUP Srbije.

Prema saopštenju MUP-a, automobil kojim je upravljao Stojanović se tom prilikom sudario sa vozilom marke “ford” mađarskih registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog pravca.

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 4:30 časova na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod Feketića, poginuli su Stojanović i vozač “forda, mađarski državljanin. Troje mađarskih državljana koji su se nalazili u automobilu mađarskih registarstkih tablica je teško povrijeđeno, dok su tri osobe iz Stojanovićevog vozila zadobile lake tjelesne povrede.

Vozači su podlegli povredama na mestu udesa, a povređeni su zbrinuti u Opštoj bolnici u Vrbasu, navodi se u saopštenju i dodaje da se uzroci nesreće utvrđuju.

Uviđaj su izvršili dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Subotici, zamjenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i policijski službenici subotičke Policijske uprave.

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pjevač spavali.

“Automobil u kome smo bili potpuno je uništen”, rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima.

Poznati pjevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa  folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspješno prodavan u Jugoslaviji.

Među njegovim najvećim hitovima su i pjesme “Dunjo moja” i “Slike u oku”…

Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro djece.

 

Informer.ba