Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Pravi razlog iz kog muškarci ulaze u brak

Konačno je srušen mit da su žene te koje će učiniti sve za vjenčani prsten

Muškarci ne samo da su muškarci spremniji da učine sve kako bi ušli u brak, nego im pritom ljubav ili privlačnost apsolutno nisu na prvom mjestu.

U anketi portala match.com u kojoj je učestvovalo 5 000 ljudi koji nisu u braku, 31 odsto muškaraca, za razliku od 23 odsto žena, priznaje da bi pristali na vjenčanje sa osobom “koja ima sve što traže u partneru, ali u koju uopšte nisu zaljubljeni”.

Čak 21 odsto muškaraca se ne zaustavlja ovdje, već priznaje da bi se bračno vezali za nekoga ko ih ne privlači seksualno.

Suprotno uvreženom mišljenju, muškarci, posebno oni mladi, veoma teže tome da se skrase uz nekoga. Bez obzira na to da li se radi o tome da vjeruju kako možda nikada neće pronaći onu pravu, ili je stvar u porodičnom pragmatizmu, muškarci su spremni da se skrase živjeći sa ženom za koju osjećaju da nije sto posto idealna za njih.

Što je najbolje, potreba za brakom bila je jača kod muškaraca u dvadesetim godinama, za razliku od onih u tridesetima, da bi se kod onih u četrdesetima ta potreba opet povećavala.

Očigledna potreba muškaraca da se žene samo radi braka, odnosno društvene prihvatljivosti, podrške i sigurnosti koju donosi sa sobom, a ne radi ljubavi ili istinske privlačnosti, nekim muškarcima nije iznenađenje.

“Pomisao na samački život umije biti poražavajuća. Srodne duše pronađu samo rijetki,” kaže Tom Fant, zdravstveni savjetnik i dodaje “Muškarci sasvim sigurno nisu na to imuni, iako volimo da se pretvaramo da smo prejaki da bismo osjećali strah, usamljenost ili, još gore, nesigurnost.”

Magazin piše da je ista anketa pokazala je da 44 odsto muškaraca, u poređenju sa 50 odsto žena, vjeruje da loš seksualni život može dovesti do raspada veze, prenosi Smedia.

 

Informer.ba