Film Showbiz

Premijera filma Angeline Joli neće biti u BiH

Što se prve projekcije u BiH tiče, tu je, definitivno, najviše nepoznanica, jer još nije pronađen organizator ovog velikog događaja.

Nakon što je Angelina Jolie prošetala crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, kuloari su proključali špekulirajući gdje i kada će njen rediteljski prvjenac “U zemlji krvi i meda” ugledati svjetlost dana.

Svjetska premijera, nažalost, neće biti upriličena u BiH, već se kao moguća mjesta spominju Francuska, Švicarska i Italija, piše Dnevni avaz.

– Mene su iz tima Angeline Jolie obavijestili da će to biti Francuska, nekad u septembru – ustvrdio je jučer za Dnevni avaz Rade Šerbedžija, koji u filmu tumači jednu od većih uloga.

Izvor blizak glavnoj glumici Zani Marjanović pak ističe da je sada u opciji i Italija i, također, kao termin spominje septembar.

– No, još nisu donijeli čvrstu odluku – govori izvor ovog lista.

Što se prve projekcije u BiH tiče, tu je, definitivno, najviše nepoznanica, jer još nije pronađen organizator ovog velikog događaja. Kako piše Avaz, produkcija “Deblokada” rediteljice Jasmile Žbanić i njenog supruga Damira Ibrahimovića ponudila se da organizira bh. premijeru, ali dogovor, navodno, nije postignut.

Holivudski mediji nedavno su objavili i vijest da će distribuciju filma “U zemlji krvi i meda” u Sjedinjenim Državama vršiti poznata kompanija “FilmDistrict”. Upravo ta firma je objavila i datum američke premijere filma – 23. decembar.

 

Informer.ba