Izdvojeno Muzika Showbiz Video

Preminula Etta James

Slavna pjevačica Etta James preminula je 20. januara u kalifornijskoj bolnici „Riverside Community“ nakon borbe sa leukemijom, saopštila je njena dugogodišnja menadžerka i prijateljica Lupe De Leon.

Pjevačica je preminula samo pet dana prije svog sedamdeset četvrtog rođendana. Bila je u braku više od četrdeset godina sa Artisom Millsom, sa kojim ima dva sina.

U decembru prošle godine Etta je priključena na aparate za disanje nakon što je primljena na odeljenje intenzivne njege. Tom prilikom De Leon je agenciji Reuters rekla da je zdravstveno stanje pjevačice lošije nego ikada. Posljednjih mjeseci James je pod stalnim nadzorom ljekara, a tokom decembarskog boravka u bolnici njena komunikacija svela se na klimanje glavom i izgovaranje svega nekoliko prostih riječi. Ipak, stanje pjevačice na kratko se poboljšalo pa je početkom godine otpuštena iz bolnice.

Sedamdesettrogodišnja Etta James već duže vrijeme ima zdravstvenih problema. Osim leukemije, pjevačica je bolovala i od demencije a nedavno su joj otkazali i bubrezi.

„Većina pjesama koje pjevam u sebi imaju to osjećanje žala. Imaju neko tužno osjećanje. Ali ja ne znam za čim žalim. Ne znam“, kazala je James 2002. godine u razgovoru sa Denisom Quanom, novinarom CNN-a

„Njena muzika nije imala granice jer je ona istraživala različite žanrove uključujući blues, soul, rok, r&b, gospel i jazz. Ostaće zauvjek upamćena po baladi ’At Last’ i moćnom glasu koji će odjekivati širom svijeta, za generacije koje dolaze“, izjavio je Neil Portnow, predsjednik Američke muzičke akademije koja je pjevačicu nagradila brojnim Grammy nagradama., prenosi B92.

Informer.ba