Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Prevarene žene ovo moraju znati

Preljuba u vezi jedna je od najvećih prepreka sa kojima se parovi suočavaju, i koju često mnogi ne mogu da oproste.

Pred prevarenom polovinom otvara se niz pitanja, poput toga da li nevjerni partner može da se promijeni, da li veza može da se spasi i da li preko preljube uopšte treba preći. Porodična i bračna savijetnica Sheron Rivkin kaže da neke nevjerne osobe mogu da se promijene, dok druge ne mogu.

Oni koji ne mogu da se promijene su zaljubljeni u sebe, ne kaju se i ne mogu da kontrolišu nagone. Preljubnici koji mogu da se promijene imaju poremećaj ličnosti ili zavisnosti. Oni varaju jer su nesrećni u svojim vezama‘ kaže Rivkin, i dodaje da se prevara pojavljuje kao ekstremni simptom kada je veza u krizi duže vrijeme. Napominje da će preljuba zapravo razjasniti vezu, jer će ili uništiti ili odvesti na slijedeći nivo.

Znakovi da se neće promijeniti

1. Nema kajanja.
2. Varao je i u prethodnim vezama.
3. Tajnovit je kod telefoniranja, slanja SMS-ova.
4. Prisutni su znakovi poremećaja ličnosti, odnosno narcisoidnost ili zavisnost od seksa
5. Nesposoban je da prizna da to što radi nije u redu.

Po riječima savijetnice Rivkin, postoje trenuci kada je jasno da treba da odustanete od veze, piše Srbijanet.

Kada partner nastavlja sa prevarom, iako je rekao da to više neće učiniti. Ako osoba nastavlja da vara, nema nade da će se promijeniti’ kaže ona i napominje da svako treba da preispita okolnosti svoje veze. Ako ipak osijećate da više nemate povjerenja u partnera, uprkos tome što pokazuje namjeru da želi da se promjeni, najbolje je da krenete svojim putem.

 

Informer.ba