Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Prije godinu dana je bila prostitutka, a danas je Zahia Dehar model Karla Lagerfelda

Godinu dana je prošlo od kada je francuska prostitutka Zahia Dehar dospjela na naslovnice kada se ispostavilo da su joj za seks platili trojica francuskih nogometaša. I dok su se njihov trojica zbog toga našli u problemima, ova danas 19-godišnjakinja živi potpuno drugačiji život. Čini se kako je njena metamorfoza iz djevojke za jednu noć završena, jer Zahir upravo lansira liniju donjeg rublja na Pariškoj sedmici mode, za koju su je snimale brojne modne zvijezde, uključujući i slavnog Karla Lagerfelda, piše Daily Mail.

Prostitucija je legalna u Francuskoj, ali žene koje prodaju seksualne usluge moraju biti starije od 18 godina. Zahir je imala 17 godina kada su se francuski nogometaši Franck Ribery (28), Karim Benzema (23) i Sidney Govoru (31) našli suočeni s optužbama da su joj platili hiljade funti za jednu noć s njom. Prijetilo im je tri godine zatvora i kazna od 40 hiljada funti. Zatvor su uspjeli izbjeći, ali ugled im je ostao narušen.

Zahir je, s druge strane, zbog iznenadne notornosti procvjetala. Ubrzo je postala model za donje rublje, a sada izbacuje i vlastitu kolekciju.

Njena popularnost u modnim krugovima je tolika da je uspjela usposliti neke od najvećih lica modne industrije, uključujući i Karla Lagerfelda, koji ju je pristao fotografisati.

Lagerfeld je priznao kako se zabavljao na snimanju, a Zahia je usporedio s klasičnim francuskih kurtizanama. Ali stari majstor je morao naglasiti:

S njenom kolekcijom nemam veze“.

Zahia je danas diskretna kada govori o svom prošlom životu, a nogometaše koji su se našli u problemima uvijek je branila.

Sve sam ih voljela “- napominje ona i naglašava kako su se prema njoj uvijek odnosili s ‘velikim poštovanjem‘, piše Jutarnji list.

 

Informer.ba