Jet set Showbiz

Princ William – mogući izravni nasljednik Elizabethe II.

ako je tek drugi po nasljednoj liniji za prijestolje, nakon svog oca Charlesa, veliki su izgledi da Elizabetha II. odabere upravo princa Williama za izravnog nasljednika.

Princ William od Walesa, punim imenom William Arthur Philip Louis, rođen je 21. srpnja 1982. kao stariji sin princa Charlesa i princeze Diane.
Odrastao je u kraljevskom izobilju, ali kroz svoje se djetinjstvo družio s djecom različitih staleža i rasa. William je bio dobro, ali nestašno djete koje je izraslo u prekrasnog, mladog gospodina.
Poznato je da obožava sport te je na sveučilištu usprkos užasavanju svoje obitelji volio igrati nogomet. Kraljevska obitelj obožava konjičke sportove koje je kasnije i William zavolio. Princ Viljem voli i letjeti. Završio je vojnu školu te je često helihopterom u akcijama spašavanja pomagao unesrećenima.
William voli društvo i zabave – često je vrijeme provodio s kolegama u noćnim zabavama. No, princ je znao i odrediti kada je vrijeme da se skrasi te je zaručio Kate Middleton. Bio je toliko zaposlen oko prošnje da je čekajući pravi trenutak, prsten nosio tri tjedna u ruksaku koji nije ispuštao iz vida.
Osim uživanja u pažnji cijelog svijeta, princ će nakon vjenčanja biti pretrpan obvezama na dvoru.