Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Puno seksa ključ je srećnog braka

Ako je vjerovati tvrdnjama zdravstvenog stručnjaka dr Oza, tajna dugovječnog braka krije se u kvalitetnom seksualnom životu.

Dr Oz, američki zdravstveni stručnjak koji je ujedno i televizijska zvijezda, otkrio je medijima tajnu svog uspješnog braka. Kako je rekao, ključ sreće u njegovu 26-godišnjem bračnom stažu je seks, tačnije puno seksa!

Popularni ljekar u braku je s radijskom voditeljkom Lisom Oz, a u njihovoj spavaćoj sobi nikada ne nedostaje aktivnosti. Upravo to, kažu oboje, održava njihov brak svježim.

Pedesetjednogodišnji dr Oz parovima preporučuje seks najmanje dva puta nedjeljno.

‘Seks vam pomaže da duže živite. Naučno je dokazano da seks dva puta nedjeljno osigurava barem tri dodatne godine života’, rekao je popularni doktor magazinu Shape.

Njegova 48-godišnja supruga slaže se da je redovni seks izrazito važan dio njihova braka: ‘Puno je teže ponovno paliti plamen strasti nakon što se ugasi. Jednostavnije je stalno ga održavati. Ljudi moraju intimne odnose učiniti sastavnim i redovnim dijelom svoga života.’

Dr Oz i Lisa imaju četvoro djece, a mogu se pohvaliti i izrazito uspješnim brakom iako oboje imaju vrlo uspješne karijere. Sudeći prema svim njihovim životnim okolnostima, od ovog bi se para zaista i moglo nešto naučiti.

 

Informer.ba