Film Izdvojeno Showbiz

Rade Šerbedžija: Sad mi je žao što nisam glumio Karadžića i Arkana

Rade Šerbedžija imao je priliku da u Holivudu tumači likove Željka Ražnatovića Arkana i Radovana Karadžića, ali to je odbio. Prihvatao je uloge negativaca, ruskih mafijaša, ali pomenuti dvojac nije želIo da vezuje za svoje ime. Glumac je ovo otkrio Milomiru Mariću u emisiji „Ćirilica“ koja je sinoć emitovana na Hepi TV U Srbiji

” Nisam prihvatio ulogu jer su tada ratne strahote bile svježe i bojao sam se da u mojoj interpretaciji on ne bude previše simpatičan za cijeli svijet – Prihvatio sam da u Holivudu igram uloge ruskih mafijaša, ali nikad nisam pristao da glumim Željka Ražnatovića Arkana i Radovana Karadžića. Sad mi je žao što nisam prihvatio te uloge, jer bih poslije svega uspio da odbranim i takve likove. Međutim, tada su ratne strahote još bile svježe i bojao sam se da Arkan i Radovan Karadžić u mojoj interpretaciji ne budu previše simpatični za cijeli svijet” – naglasio je Šerbedžija.

Iako nije otjelotvorio Cecinog pokojnog supruga, treba podsjetiti da je Rade snimao sa folk zvijezdom i u filmu „Nečista krv“ bio veoma blizak s njom. Inače, Šerbedžija je ispričao i potresnu ispovijest o tome kako su na njega, kao najveću jugoslovensku zvijezdu, pucali i u Beogradu i u Zagrebu, jer su ga i ovdje i tamo smatrali nacionalnim izdajnikom koga treba likvidirati. Govorio je o životu bez domovine, druženju s Tom Cruise, Stanley Kubrick, Jack Nicholson, kako u svojoj holivudskoj bašti peče jagnje na ražnju na lički način i uči holivudske zvezde da jedu rukama, i kako Angelina Jolie nije htela da prlja prste.

 

Kurir/Informer.ba