Jet set Showbiz

Šakirina baka Makedonka

Kolumbijska i svjetska zvijezda Shakira (34) glavna je atrakcija u Makedoniji zbog svog porijekla. Pojedini skopski mediji tvrde da u njenim venama teče i makedonska krv. Novinari su došli do podatka da je njena baba bila Makedonka koja se udala za Libanca.

Otac popularne Kolumbijke, Viliam Mebarak Chadid je porijeklom pola Libanac, pola Makedonac, a taj podatak piše i na oficijalnoj veb stranici “Fox news”, gdje je navedeno njegovo makedonsko porijeklo.

I Šakira je tokom nedavnog koncerta u Bejrutu, koji je posvetila ocu, rekla da je on pola Libanac, pola Makedonac. Ista informacija može da se pročita i na oficijalnoj stranici muzeja voštanih figura “Madam Tiso” gdje je kolubijska zvijezda predstavljena kao dijete oca Amerikanca libanskog – makedonskog porijekla.

Deda Šakire je bio Libanac, a oženio se Makedonkom. Njihov sin Viliam se rodio u Americi, a kasnije se odselio za Kolumbiju gdje se oženio sa djevojkom italijanskog – španskog porijekla Nidijom dela Karmen Ripol Toradom. Nidija je bila njegova druga žena i majka Šakire.

Iz očevog prethodnog braka, pjevačica ima sedmoro braće i sestara. Manje je poznato da Šakira ima koeficijent inteligencije od 140, studirala je na prestižnom UCLA univerzitetu i govori nekoliko stranih jezika.

 

Informer.ba

Tags