Izdvojeno Jet set Showbiz

Sarah Čerkez uskoro u kreacijama Armanija i Karla Lagerfelda

Inozemna karijera naše manekenke Sarah Čerkez ide uzlaznom putanjom. Svaki mjesec sarajevska ljepotica ima veliki broj angažmana u Italiji, Francuskoj i Njemačkoj. Nakon Milana Pariz je sada postao njen drugi dom.

Fitinzi i modeli

Narednih desetak dana Sarah će raditi revije na “Milano Fashion Weeku”, a potom će nositi i modele na sedmici visoke mode u Parizu.

Posebno me raduje što ću raditi reviju poznatog svjetskog dizajnera Karla Lagerfelda. Riječ o reviji donjeg rublja i upravo sam bila na jednom od brojnih fitinga na kojem smo isprobavali modele “- kaže Čerkez.

Prije Pariza Čerkez će nekoliko dana provesti u Milanu, gdje će, između ostalog, nositi reviju za “Emporium Armani”.

Poznati brend

Kao i prethodne godine, radit ću četiri-pet revija. Naravno, najdraža mi je Armanijeva, mada nije riječ o njegovoj prvoj liniji. U Milanu ću snimati i reklamu za jedan poznati italijanski brend rukavica” – kaže Sarajka.

S vjerenikom na utakmici

Sarah Čerkez pokušava ostati u kontaktu s Bosancima i Hercegovcima koji žive u francuskoj prijestonici.
Ima dosta naših ljudi, a pratim i sva gostovanja naših umjetnika i muzičara. Bila sam na koncertu Gorana Bregovića, a planiram ići i na izložbu Damira Nikšića, koja će biti održana u utorak. Što bismo rekli, pokušavam, biti u fazonu. Posebno se radujem utakmici između Francuske i BiH. Tada će me u Parizu posjetiti i vjernik Armin Hodžić Denza. Zajedno ćemo bodriti naše najbolje nogometaše“- kaže Čerkez.

Pripreme za američko tržište

Sarah se u narednoj godini želi okušati i na američkom tržištu, ali, kako kaže, nigdje ne žuri.

“Želim sama finansirati svoj put u Ameriku. Za to je potrebno dosta novca, jer želim ostati duži period. Mogla bih se finansirati putem agencije, ali bi mi u tom slučaju agencija uzela već procent od angažmana” – kaže Čerkez, a prenosi Dnevni avaz.

 

Informer.ba