Izdvojeno Muzika Showbiz Video

Sarajevo: Luka Šulić i Stjepan Hauser večeras u Domu mladih

Ovogodišnji Heineken Music Stage koji je postavljen u sklopu Sarajevo Film Festivala (22.07.-30.07.) bit će otvoren u petak 22.07. nastupom dua 2Cellos, kojeg čine hrvatski čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Ovi mladi čelisti postali su poznati širom svijeta zahvaljujući obradi hita Michaela Jacksona „Smooth Criminal“, koja je na YouTubeu postala pravi hit. Odmah potom potpisali su ugovor sa Sony Masterworksom, a zatim su obradili i pjesmu „Welcome to the Jungle” od Guns ‘n’ Rosesa.

Njihov debi album sa obradama pjesama poznatih pop i rock izvođača, poput U2, Nine Inch Nailsa, Coldplaya, Nirvane, Muse, Stinga… izaći će ovog ljeta, a nastup na Heineken Music Stageu predstavlja istovremeno i bh. promociju ovog muzičkog materijala.

Luka je studirao na poznatoj Royal Academy u Londonu, a Stjepan se obrazovao na Royal Northern College of Music u Manchesteru. Dobitnici su brojnih međunarodnih nagrada, nastupali su širom svijeta – u Londonu, Amsterdamu, Beču…, a njihov nastup na Heineken Music Stageu se odvija u pauzi njihove velike europske turneje na kojoj nastupaju u pratnji Elton Johna.

 

Informer.ba