Izdvojeno Kultura Showbiz

Sarajevo: Od 1. do 6. novembra mini festival ‘In the Spirit of Jazz’

Na ovom festivalu svi posjetioci će moći uživati u dijelu programa pod nazivom „Open rehearsals“ svaki dan trajanja festivala u terminu od 12 do 18 sati.

Znajući da se mladi stvaraoci konstantno susreću s problemom pomanjkanja prostora namijenjenog slobodnom korištenju, bilo zbog privatizacije ili papirologije, prostorije kina Kriterion su odlučili otvoriti za dnevne jam session-e.

Dragi muzičari, plesači, crtači i ma kakvi stvaraoci, osjećajte se slobodnima donijeti vlastite instrumente i alatke i ispuniti prostor muzikom, pokretom, crtežom ili rječju“, poručuju iz Kriteriona.

Drugi aspekti umjetnosti, koji su dio ovog festivala su crteži i poezija na programu naziva „Drawings and poetry“ gdje će biti postavljeni papirni panoi kako biste ostavili vizualni trag datog trenutka osluškujući okolinu.

„Drawings and poetry“ je otvoren za sve zainteresovane svaki dan od 12 do 24 sata.

Filmski program dobiva poseban značaj na ovom festivalu, jer 6. novembra u terminu od 18 sati bit će prikazan jazz dokumentarac, a u 20.20 sati jazz film.

Doživite suptilnu konekciju jazz-a i slam poezije, upoznajte jazz, otkrijte slam. Događaj „Jazz slam intro“ 6. novembra u 15.30 sati je ujedno i uvod u ciklus radionica „Slam Poetry and Non Fiction Writing“, koje će se održavati srijedom i nedjeljom u prostorijama art kina Kriterion. Publici će se predstaviti Una Delić i Fatimah Asghar.

Radionica savremenog plesa je na programu 1. i 3. novembra sa početkom u 13 sati.

Dnevni program će biti zatvoren jazz sesijama naziva „Jazz mood“, a svaku noć vas očekuje drugi izvođač od 23 sata.

 

Depo/Informer.ba