Izdvojeno Muzika Showbiz

Sarajevo: Richard Bona otvorio 15. Jazz Fest

Koncertom kamerunskog basiste i pjevača Richarda Bone na sceni Bosanskog kulturnog centra sinoć je otvoren 15. Jazz Fest Sarajevo 2011.

Simpatičnim nastupom u sklopu kojeg je pričao zanimljive priče iz svog života, upotpunjenim vrhunskom muzikom, Bona je zabavio sarajevsku publiku u prepunom BKC-u.

Nakon Richarda Bone, također u Bosanskom kulturnom centru nastupi9li su i slavni The Rosenberg Trio, ansambl koji je postao sinonim za jazz manouche ili gypsy jazz.

Svojim vještim i nadahnutim interpretacijama The Rosenberg Trio nastavio je tradiciju posebne tehnike jazza, s romskim temperamentom i neodoljivim swingom, koju je utemeljio čuveni Django Reinhardt.

Ovogodišnji Jazz Fest trajat će do 6. novembra, a tokom festivala predstavit će program koji nudi pregled aktuelne muzičke scene danas.

Britanskog kontrabasistu Davea Hollanda i španskog gitaristu Pepe Habichuelu s pravom nazivaju istinskim muzičkim velikanima današnjice, a svoj zajednički projekat predstavit će večeras, 2. novembra na sceni 15. Jazz Festa u Bosanskom kulturnom centru. Nakon njih u 22 i 15 sati, nastupit će američki trio znakovitog naziva „Super Trio“ i donijet će publici nastup koji pršti energijom a koji je fuzija elemenata jazza, bluesa i rocka.

 

Depo/Informer.ba