Izdvojeno Muzika Showbiz

Seka u Sarajevu “ZA” u Beogradu “PROTIV” Merlina

Srbijanska pjevačica Svetlana Seka Aleksić jedna je od prvih koju su novinari iz beogradskih novina kontaktirali i tražili komentar da li će ići na Merlinom ili Šabanov koncert u Beogradu s obzirom na to da će ova dva muzičara održati koncerte isti dan 25. novembra. Jedan će pjevati u Areni, drugi u Sava centru.

Seka je, tada, beogradskim novinarima izjavila kako su nju kada je trebala održati koncert u Sarajevu bojkotovale gotovo sve kolege. Sudeći po nastavku njenog odgovora, među njima je i Merlin.

“Niko od tamošnjih kolega (bosanskih op. a.) nije me podržao osim Halida Muslimovića. Tako da ovo ne bih pretjerano komentarisala osim da Šabana, kralja narodne muzike, obožavam” – izjavila je Seka i tako indirektno rekla kako sigurno neće ići na Dinin koncert i da i ona, očito, pretjerano nije oduševljena time što će Merlin zapjevati u Beogradu.

Čudno! Jedna priča za beogradske, druga za sarajevske novinare. Naime, kada je Seka posljednji put u avgustu gostovala u Sarajevu tačnije u restoranu “Bazeni”, razgovarala je sa novinarima Hayatove emisije “Glam-blam”. Kada su je pitali šta ona misli o njegovom koncertu u Beogradu, Seka je sa smješkom odgovorila kako nema ništa protiv toga da Merlin održi koncert u Beogradu.

Naprotiv, ona ga, kako je rekla, izuzetno cijeni i poštuje njegov rad, te da će ako nigdje te večeri ne bude radila, sigurno otići na njegov koncert!

Sigurni smo da ni sama Seka sada ne zna šta je kojem novinaru rekla i da li uopšte Šaban i merlin na isti dan održavaju koncerte?! Pitamo se, koji je odgovor na pitanje o Merlinovom beogradskom koncertu dala, recimo, novinarima u Ljubljani, Skoplju…

 

Express/Informer.ba