Izdvojeno Muzika Showbiz

Silvio Berluskoni objavljuje treći album!

Nova glavobolja za kontroverznog italijanskog premijera Silvija Berluskonija (75)! Ovog puta to nisu ni seks skandali vezani za njegove „bunga bunga“ žurke, ni ekonomska kriza! Berluskoni već noćima ne spava zbog toga što kasni izlazak njegovog novog, trećeg albuma sa ljubavnim pesmama, čiji je on tekstopisac!

 Berluskoni,koji je svojevremeno nastupao kao šlager pjevač na brodovima za krstarenje, poznat je kao veliki ljubitelj balada. Prije nekoliko godina, svojim baršunastim glasom zabavljao je Tonija Blera, tadašnjeg premijera Velike Britanije, i njegovu suprugu na Sardiniji.

Album „Il vero amore“ („Istinska ljubav“) trebalo je da izađe u septembru, ali je objavljivanje odloženo na neodređeno vrijeme. Berluskoni je autor tekstova i kompozitor, a pjevač je njegov dobar prijatelj Marijano Apicela, bivši radnik parking servisa.
Prvi album „Bolji sin“ Apicela i Berluskoni su izdali još 2003. i prodat je u 20.000 primjeraka.

Objavljivanje albuma kasni zbog tehničkih detalja, ali i zbog brojnih obaveza koje ima premijer. Dogovorili smo se da promjenimo tekst u nekoliko pjesama, a za to je potrebno vrijeme. Ako sve bude u redu, album će biti objavljen 22. novembra. Premijer je veoma kreativan tekstopisac, a njegove pjesme izazivaju emocije i strast kod slušalaca“, rekao je Apicela.

Angelo Valsidilo, muzički producent, otkrio je da se na albumu nalazi 11 balada:
Marijano me je zvao i zatražio pomoć. Nisam imao pojma da je premijer Silvio Berluskoni napisao tekstove za sve pjesme i da je sa Marijanom radio na muzici. To je vrlo elegantan i prefinjen album, a sve pesme su ljubavne. To je miks italijanskih i napolitanskih kalcona, koje Berluskoni najviše voli“, rekao je producent.

Premijerovi stihovi

Slušaj ove pjesme, one su namjenjene tebi,
slušaj ih kada žudiš za milovanjem,
slušaj ih kada si gladna nježnosti,
uzmi ove note ukradene od naše ljubavi,
čuvaj ih u svom srcu, nosi ih sa sobom,
skini se, tu je more, ono uzdiše za…

 

Alo/Informer.ba