Film Showbiz

Snima se film o turističkoj ponudi i ljepotama općine Ljubuški

Putopisni film koji se ovih dana snima na lokacijama duž sliva Trebižata na turističko atraktivnim dijelovima samo je jedan dio projekta “Živjeti Trebižat”, a kojeg je ŠREK “Vidra” Ljubuški s partnerom, Ekološkom udrugom “Lijepom našom” namjeravala odraditi u segmentu planiranih aktivnosti.

Sam projekt  se zasniva na pozicioniranju turističke ponude općine Ljubuški na regionalnoj i državnoj razini, a projekt je financiran od UNDP- a i općine Ljubuški. Ostale aktivnosti u sklopu tog projekta, kako nam navodi koordinator projekta Marinko Dalmatin, jesu  prezentacija i stvaranje modela turističke ponude u što se ubraja kanu safari, rafting, obilježavanje biciklističke staze, te provođenje edukativnih predavanja.

Kanu safari smo, na primjer, pozicionirali  kao dio turističke ponude obilježavanjem staze od Veljačkog do Humačkog mosta kako bi se koristilo u turističke svrhe. Isto tako smo rutu od vodopada Koćuša do Veljačkog mosta odredili u svrhe raftinga, dok biciklističke staze namjeravamo obilježiti od Humačkog do Veljačkog mosta”, kazao je Dalmatin, istaknuvši kako će sve biti potkrijepljeno promotivnim materijalima i putopisnim filmom koji je u tijeku  snimanja.

Kratki putopisni film o turističkoj ponudi, ali i ljepotama općine Ljubuški, kako je rekao Dalmatin, prikazivat će se na raznim edukativnim radionicama ili sajmovima kako bi taj dio kulturne baštine integrirali u jednu jedinstvenu turističku ponudu.

Nakon općine Ljubuški nastavili smo provoditi edukaciju i u drugim općinama. Praktički smo se bazirali na cijeli sliv rijeke Trebižat te dijelimo promotivne materijale i pratimo kvalitetu i stanje vode, što ćemo kasnije sve uklopiti u jednu širu ponudu kad je u pitanju metodologija i zaštita voda rijeke Trebižat”, istaknuo je Dalmatin, piše Dnevni list.

 

Informer.ba