Film Izdvojeno Showbiz Udarno

Srbijanski mediji “otkrivaju”: Sanela Jenkins je kreirala film Angeline Jolie

Film Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” je od prvobitne priče o zabranjenoj ljubavi između srpskog vojnika i Bošnjakinje pretvoren u antisrpski propagandni pamflet zahvaljujući Saneli Jenkins, jednoj od najbogatijih žena porijeklom iz BiH!

Press RS je došao u posjed informacije da je Jenkinsova, prema instrukcijama svog političkog mentora Harisa Silajdžića, iskoristila novac i kontakte u Hollywoodu i izmjenila prvobitni scenario Angelininog filma. Silajdžić i Jenkinsova izboksovali su da Srbi u filmu budu gori i od Hitlerovih nacista, a sve kako bi pažnju američke administracije i međunarodne zajednice ponovo okrenuli na BiH i zapadni Balkan.

Prema izvorima bliskim Fondaciji za BiH, koju u Sarajevu vode prijatelji Sanele Jenkins, poznata američka džetseterka uložila je znatan napor da se u film “U zemlji krvi i meda” unesu “određene” izmjene i da bi poruka filma trebalo da bude “zlo se može ponoviti ukoliko SAD i zapadne zemlje dignu ruke od BiH”.

” Sanela Jenkins je od početka bila upoznata sa realizacijom filma i to je sve što možemo da kažemo” – rekli su izvori Pressa, ali su odbili da preciziraju u čemu su se sastojale intervencije u scenariju filma.

Sagovornici Pressa RS, dobro upućeni u to kako je sniman film “U zemlji krvi i meda”, tvrde da je Jolieva u svoj scenario naknadno ubacila scene masovnih ubistava Bošnjaka iz Srebrenice, te dijelove u kojima Srbi nasumice ubijaju civile i djecu u gradskim četvrtima Sarajeva, snajperišu po gradu i pucaju na vozila sa oznakama Crvenog krsta. Izvori tvrde da su izmjene izvršene i na samom kraju filma, u kome srpski vojnik ne oslobađa već ubija ženu koju voli i predaje se snagama UN, navodeći da je on “ratni zločinac”.

Sama Jenkinsova je u avgustu 2010. indirektno priznala da je uključena u organizaciju posjete Angeline Jolie i njenog supruga Brada Pitta izbjegličkim centrima u istočnoj Bosni. Ona je u avgustu iste godine organizovala i posjetu Jolieve Predsjedništvu BiH i razgovor sa Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem. Tom sastanku nije prisustvovao srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

 

Informer.ba