Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Šta da žena uradi kad erekcija zakaže

Mnoge žene ne znaju šta da rade kada njihov seksualni partner ne postigne erekciju. Ovaj članak bavi se o razlozima zašto muškarac može razviti probleme sa erekcijom, kako možete da mu pomognete i šta bi trebalo da uradite u takvoj situaciji.

Seksualna aktivnost ljudi je jedan od osnovnih instinkta. To je razlog zašto problemi sa seksualnom potencijom, koji su takođe definisani kao erektilna disfunkcija, mogu dovesti do tjeskobe, slabog samopouzdanja, pa čak i težih posljedica. Mada se to dešava svakom odraslom muškarcu najmanje jednom u toku života, svako ga smatra početkom kraja.

DVIJE VRSTE SEKSUALNE IMPOTENCIJE

Seksualna impotencija može biti izazvana psihološkim i fiziološkim problemima. Oko deset odsto svih slučajeva seksualne impotencije su iz čisto psiholoških razloga. Ostatak su vrlo vjerovatno fiziološke disfunkcije. Postoje mnogi razlozi zašto muškarci ne mogu da budu u stanju da postignu erekciju.

UZROCI MUŠKE SEKSUALNE IMPOTENCIJE

Postoje različiti faktori koji utiču na muški polni nagon. Šta bi sve moglo da umanji muški libido? Ovo, naravno, nije cijela lista, ali je važna da shvatite koliko stvari može da utiče:

* Depresija

* Umor

* Alkohol

* Terapijska upotreba estrogena

* Dijabetes

* Pušenje

* Neželjeni efekti lekova

* Problemi u vezi dotoka krvi u penis

* Hormonski poremećaj…

ŠTA DA URADITE AKO NE POSTIGNE EREKCIJU?

Seks zahtijeva potpunu relaksaciju i koncentraciju. Ne obavljajte ga u žurbi ili napetosti. Samo polako. Udesite romantično okruženje. Ako svejedno on nije uspio da doživi orgazam ili erekciju, evo šta bi mogli ili trebalo da uradite:

* Ne paničite. Ne prihvatajte to lično. Ne osjećajte se neprijatno i ne krivite sebe, njegova erekcija ne zavisi samo od toga da li ste ga vi dovoljno uzbudili!

* Ne dozvolite da on počne da paniči. Pružite mu podršku – to je najvažnija stvar koja mu je potrebna u ovom trenutku.

* Neka zna da ga ne smatrate seksualno impotentnim, njemu ne treba vijagra, on je vaš najdivniji i najželjeniji čovjek, pravi muškarac.

* Recite mu da ga volite, poljubite ga, zagrlite.

* Masirajte ga nježno.

* Dajte mu malo oralne akcije, čisto onako, opuštanja radi. Bez obaveza.

* Ili mu samo recite sa blagim osmjehom i uz zagrljaj: “Hajde da probamo ponovo!”

* Takođe možete da ga zamolite da vas zadovolji prstima ili ustima. To bi moglo da ga dovoljno uzbudi da se probudi.

* Nikada ga ne podsjećajte na promašaj, čak i u najgoroj svađi. Nikad se ne smijte tome. Nikada nikome.

* Ako se vaš seksualni partner suočava sa ozbiljnim problemom sa erektilnom disfunkcijom, trebalo bi da razgovara sa ljekarom da utvrdi uzrok problema. Ne dozvolite mu da to odlaže za kasnije.

 

Smedia/Informer.ba