Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Šta muškarci zaista žele kada je seks u pitanju

Želite znati šta mu se zaista mota po glavi? Pitate se šta on tačno želi i voli? Poznata je izreka da su žene s Venere, a muškarci s Marsa, no muški mozak ipak nije nemoguće dešifrirati. Međutim, njegove potrebe, strahovi i skrivene želje mogli bi vas iznenaditi.

Razgovarajte kao muškarac

Muškarci i žene ponekad se nevjerojatno razlikuju, primjera radi u načinu na koji razgovaraju. Međutim, da biste razgovarali kao muškarac ne morate pričati dubljim tonom i pritom izgledati smiješno, dovoljno je da skratite priču i kažete poentu. Naime, koliko god vaš partner volio zvuk vašeg glasa, neće moći zadržati pažnju dok mu u detalje prepričavate odlazak u trgovinu ili kako ste otišli platiti račune. Koncentracija će mu padati iz minute u minutu sve dok na horizontu ne ugleda vrhunac i kraj vaše priče. Za razliku od žena, muškarci su u prepričavanju vrlo kratki i sažeti te odmah prelaze na poentu, dok su im duge priče s puno detalja potpuna nepoznanica. Stoga, ukoliko zaista želite da vas čuje, kratko i jasno ispričajte šta imate, a promjena bi vas mogla iznenaditi – on će vas pažljivo saslušati te čak pokušati pomoći naći rješenje eventualnog problema.

Uhvatite ga za ruku

Mnoge žene smatraju da se muškarci ne vole maziti i držati za ruke te da su im i svi ostali znakovi bliskosti koji nemaju veze sa seksom potpuna nepoznanica, no u tome se varaju. Naime, muškarci u tim malim nježnostima uživaju jednako kao i žene, piše Women’s Health. Kada mu želite pokazati svoje osjećaje u javnosti te ga iznenada zgrabite za ruku, date mu strastveni poljubac ili ga dotaknete bilo kojim dijelom tijela, rijetko koji muškarac će ostati ravnodušan jer to im je jednostavno neodoljivo.

Dajte mu do znanja da je on vaš zaštitnik

U mnogim segmentima života muškarci su još uvijek poput djece, pa tako često žude za izazivanjem osjećaja zahvalnosti i poštovanja kod svoje partnerke. Naime, od muškaraca se često očekuje da budu hrabri i snažni te da potisnu svoje strahove i osjećaje, no i oni su često vrlo nesigurni te im je potrebna pomoć. Jedan od najučinkovitijih načina da mu pokažete ljubav je ispunjavajući njegovu potrebu da se osjeća kao zaštitnik. Istraživanje koje je proveo magazin Men’s Health pokazalo je da čak 66 posto muškaraca obožava kada njihova partnerka pohvali njihovu zaštitničku sposobnost.

Recite mu točna šta želite

Muškarci nisu najbolji čitači misli, no jako dobro mogu naučiti šta volite i šta želite, ako im pokažete. Premda se zbog nelagode mnoge žene ustručavaju otvoreno reći šta žele, činjenica je da će on u tome uživati. Osim što će ga vaša odlučnost i otvorenost još više privući, dodatne iskrice u spavaćoj sobi zapaliće i niz novih pokreta i poza.

Suptilno ga zavedite

‘S toliko eksplicitnih slika u medijima i kada više ništa nije skriveno, pretjerana izloženost više nije zavodljiva, kaže seksualni terapeut Robert W. Birch. Umjesto da mu odmah pokažete sve, poigrajte se s njim i njegovom maštom. Dopustite da vam košulja sklizne s ramena, zaboravite zakopčati ključni gumb na košulji ili pak ispod majice obući seksi čipkasti grudnjak i dopustite mu da vas promatra, sve dok više ne bude mogao odoljeti.

Uzmite stvari u svoje ruke

Ono čemu rijetko koji muškarac može odoljeti je kada partnerka uzme stvari u svoje ruke i preuzme kontrolu, a kada vi inicirate seks, poručujte mu koliko ga želite. Obucite kratku haljinicu dok ste kod kuće, nenajavljeno mu se pridružite pod tušem, pošaljite mu seksi poruku… mogućnosti su neograničene, kao i strast koju ćete razbuktati i natjerati ga da traži još.

Ostavite upaljena svjetla

Kada bi se pitalo muškarce, mnogi bi priznali da nema ničega više seksi od žene koja se potpuno prepušta igricama u spavaćoj sobi. ‘Muškarci jednostavno obožavaju kada mogu vidjeti i osjetiti vaše tijelo, a potpuno će ga izludjeti kada sramežljivost ostavite s druge strana vrata spavaće sobe’, kaže savjetnica za parove Pepper Schwartz. Napravite seksi atmosferu, upalite svijeće, iz ladice izvucite seksi donje rublje i nemojte se brinuti – muškarci nedostatke jednostavno ne vide onako kako ih vi vidite u ogledalu.

Muškarci uživaju u predigri

Usprkos vjerovanju da muškarci odmah žele preći na stvar, činjenica je da u predigri uživaju jednako kao i žene, a istraživanje za The Big Book of Sex pokazalo je da muškarci preferiraju predigru u trajanju od 15 ili više minuta. Osim toga, ne treba zanemariti ni činjenicu da predigra pobošljava seks. ‘Duža predigra muškarcima pomaže da se usklade s partnerkom, a rezultat je duži seks i odgađanje ejakulacije’, kaže seksualni psiholog Seth Prosterman.

Pitajte ga štaželi

Baš kao i žene, muškarci mogu biti jako sramežljivi po pitanju izražavanja želja i maštarija. Stoga, ukoliko si želite priuštiti nezaboravan provod pod plahtama, jednostavno ga pitajte šta voli te mu isto tako otkrijte svoje maštarije.

Šta ga obara s nogu?

Možda ćete se iznenaditi, no ono što ga zaista obara s nogu nisu nove seksi poze, seksualne igrice i igračke, već vaše samopouzdanje u krevetu. Muškarci obožavaju akciju i više od svega uzbuđuje ih spoznaja da u igricama pod plahtama njihova partnerka uživa jednako kao i oni. Kako piše Woman’s Health, čak 85 posto muškaraca kaže da ih najviše odbija kada partnerka u vrućim igricama ne sudjeluje jednako kao i oni, a 57 posto muškaraca najčešće će odbiti šutnja. Stoga preuzmite stvari u svoje ruke, recite mu što želite i ne sramite se vrućih uzdaha.

 

Tportal/Informer.ba