Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Šta se muškarcima mota po glavi nakon seksa

Mnoge žene dale bi sve da mogu zaviriti u glavu muškarca s kojim su se upravo poseksale, pa je napravljeno malo istraživanje. Muškarci su odlučili otkriti što im se mota po glavi nakon seksa.

Bez brige, dotaknut ćemo se i toga što žene misle nakon seksa. No, pogledajmo što se muškarcima mota po glavi u dvjema situacijama, piše na stranici marieclaire.com. Prva je seks na jednu noć, a druga seks s djevojkom. Zvuči zanimljivo.

Ali, prije svega, imajte na umu sljedeće: ako se seksate s muškarcem (bilo da je riječ o partneru ili avanturi za jednu noć) koji nakon seksa uopšte ne razmišlja i nema nikakve reakcije, to je znak za uzbunu. Svako ko ignoriše nešto intenzivno kao što je seks, nema poštovanja prema drugoj osobi, a ni prema sebi.

A sada, drage dame, evo što im se mota po glavi:

Nakon seksa na jednu noć

Jao, ko je to pored mene?!

Seks na jednu noć dešava se najčešće nakon burne noći uz potoke alkohola, a kad se muškarac ujutro probudi pokraj ‘nepoznate’ žene, šutke leži pokušavajući rekonstruirati prethodnu večer. Neki su priznali da je to ravno osjećaju slaganja poprilično teških slagalica.

Zašto sam to učinio?

Nekima je sasvim jasno što se dogodilo, ali ih muči zašto su to uopšte napravili. Jesam li usamljen? Jesam li izgubio samopoštovanje? To su dva pitanja koja im se motaju po glavi.

Ima li još što za otkriti?

Seks na jednu noć je kontraproduktivan za dugoročne veze jer se sve odvija jako brzo. Upoznali su se, poljubili i poseksali. I uglavnom nema ništa više što bi muškarac htio otkrivati. Tako barem tvrde neki.

Trebam li je nazvati?

Mnogi muškarci nakon seksa na jednu noć osjećaju obavezu da nazovu ženu i sretnu se s njom iako u principu to ne žele. Sve u svemu, prije nego donesu konačnu odluku, ubiju se od razmišljanja.

Kako ću reći prijateljima?

Naravno da se vole pohvaliti. Mnogi slažu priču u glavi i razmišljaju o tome kome će to prvo reći.

Koje su posljedice?

Čak i onda kad su muškarci koristili zaštitu, nakon seksa ih brinu spolno prenosive bolesti. Nemaju pojma s kim je bila prije njih ni s kim su bili njezini partneri.

Nakon seksa s djevojkom

Je li i ona uživala?

Muškarcima koji su u vezi stalo je do izvedbe u krevetu. Nakon seksa s partnericom, uglavnom se pitaju je li i ona uživala, ali nekako im je nezgodno to pitati, pa radije šute. Ako se dogodi neka nezgodna situacija, kao što je ispadanje prezervativa, dugo će ih brinuti što ona misli o tome. Tu je, naravno, i neizostavna briga – je li mu premali?

Kako se osjeća?

Vjerovali ili ne, mnogi muškarci nakon seksa obraćaju pažnju na to kako se osjeća njihova partnerica. Ponižavajuće je ako muškarac nakon seksa ženi okrene leđa. Druženje nakon seksa je važno i tako misli svaki muškarac kojemu je stalo.

Seksamo li se dovoljno?

Ima i onih muškaraca koji ne žele da njihova partnerica pomisli da su opsjednuti seksom, ali ne žele ni da partnerica pomisli da se seksaju premalo. Razmišljaju o tome koliko često bi se trebali seksati. Pritom se nadaju da će im partnerica to sama reći jer im je neugodno postaviti to pitanje.

 

Hot.hr/Informer.ba