Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Šta seksualne fantazije govore o vama?

Ležite na plaži, gleda vas tamnoputi stranac i jedva ste dočekali da vas uzme? Kakve god vaše seksualne maštarije bile, one mogu otkriti više o vašoj osobnosti od pustih fantazija.

Prema knjizi Iana Kernera ‘Sex Detox’, svaka naša fantazija spada u jednu od četiri najčešće grupe: dominacija, podčinjenost, egzibicionizam ili voajerizam.

Jedna od ovih kategorija može se protegnuti i na druga životna polja i otkriti malo više o osobi, piše womenshealthmag.com. Stoga pročitajte u koju bi kategoriju spadale vaše fantazije i kako ih lakše ostvariti.

Dominacija – volite imati stvari pod kontrolom

Ugledali ste super tipa u prodavnici i razmišljate samo o tome kako bi ga odvukli u skladište i odradili jedan na brzaka. Čim ste gotovi i zadovoljni, možete se vratiti u šoping.

Dijagnoza: Vaše želje za seksom su samo želje za seksom, bez emocionalne povezanosti. Žene najčešće seks povezuju s osjećajima pa je ovaj potez poprilično drzak.

Šta vam treba: Manje priče, više akcije. Na večeri u restoranu liznite mu uho jezikom ili ga zadovoljite u automobilu. Vaša seksualnost izvire kada možete igrati na mjestima koja nisu svakodnevna, kaže Kerner.

Podčinjeni ste – predajete se u tuđe ruke

Jedna od fantazija je da se seksate kada ste umorni ili već napola spavate.

Dijagnoza: Nesigurni ste u sebe. Zbog toga u seksu uživate manje nego što biste htjeli i mogli. Dok samo ležite i ne sudjelujete u činu, a partner radi sve umjesto vas, čini se kao idealni recept.

Šta vam treba: Večer u kojoj ćete vi zadovoljiti njega. Naučićete otvoreno reći šta vam treba bez da vam se čini kako nešto loše radite. Predložite partneru da se nekoliko puta izmjenjujete pa jednu večer posvetite više sebi, a drugu njemu. Kako se budete više upoznavali bit ćete opušteniji i imat ćete više samopouzdanja. Isprobajte ovaj recept svakih nekoliko sedmica.

Egzibicionizam – volite da vas gledaju

Mota vam se po glavi kako goli šetate na nekoj dalekoj plaži i slika vas nekoliko paparazza.

Dijagnoza: Egzotičnu destinaciju i ljude koji vam se dive zamišljate jer vam partner, posao ili obitelj ne dozvoljavaju da se previše opustite.

Šta vam treba: Samotno putovanje na kojem možete iskočiti iz kože, ako to želite. Upustite se u avanturu, spavajte pod zvijezdama, isprobajte rafting. Nađite se u potpuno novoj situaciji i to će vam iskustvo pomoći da razbijete uzorke koji se stalno ponavljaju i u spavaćoj sobi.

Voajer – volite gledati

Kada zaigrate solo, zamišljate vama poznate osobe kako se seksaju sa svojim partnerima.

Dijagnoza: Iza vaše znatiželje kako to rade drugi, posebno oni koje poznajete, stoji neki oblik kompetitivnosti. Jedan mali dio vas želi biti više poput njih.

Šta vam treba: Fokusirajte se na sebe, a ne na druge. Umjesto da mislite na kvalitete koje imaju drugi ljudi, probajte raditi na tome da postanete osobom kakvu želite. Ne projicirajte svoje žudnje na druge ljude, već ih isprobajte s partnerom.

 

Tportal/Informer.ba