Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Studije pokazale: Žene radije biraju žensko nego muško društvo

Najnovije istraživanje pokazuje da se žene mnogo bolje zabave kada izađu sa prijateljicama nego s dečkom ili suprugom.

Najnovije istraživanje otkriva da se trećina žena bolje zabavi u ženskom nego u muškom društvu. Petnaest posto žena potajno priželjkuje provođenje večeri s prijateljicama, a ne sa svojim muškarcem.

U istraživanju su učestvovale žene u dobi od 18 do 65 godina. Uočeno je da žene više vole žensko društvo jer u takvom okruženju mogu biti tačno ono što jesu, bez potrebe da nekoga impresioniraju.

 

Pedeset i tri posto ispitanica svoje prijateljice doživljava kao članove porodice, a 25 posto njih smatra da su njihove prijateljice duhovitije od njihovih partnera; 35 posto žena priznaje da se bolje nasmije u ženskom nego u muškom okruženju.

Više od polovine ispitanica priznalo je da se uz prijateljice osjećaju sigurnije nego uz partnere, a žensko društvo čini ih i opuštenijima, pa im jača samopouzdanje.

Žene su jedna drugoj podrška. Bolje se razumiju i ostaju prijateljice za cijeli život, a većina muškaraca ipak ne. Ovakvi rezultati nisu iznenađujući jer su neka pređašnja istraživanja pokazala da nas prijateljice održavaju mladima i zdravima. Zbog svega toga, žene vole žensko društvo” – prokomentarisala je rezultate istraživanja psihoterapeutkinja Kristin Veber.