Izdvojeno Lifestyle Showbiz

O muškim erogenim zonama

O ženskim erogenim zonama mnogo toga se zna. Kada je riječ o muškom tijelu, situacija je nešto drugačija.

Međutim, za vrhunski seksualni užitak vrlo je važno poznavati tijelo i sve erogene zone, piše womanknows.com.

Pogledajte pregled osijetljivih mesta na njegovom tijelu.

Vrat

Baš kao i žene, i muškarci imaju vrlo osijetljiv vrat. Nježan dodir prstima ili usnama pa čak i lagani ugriz probudiće njegova čula u trenutku, a osjećaj uzbuđenosti i zadovoljstva proširiće se cijelim njegovim tijelom.

Dlanovi

U muške erogene zone ubrajaju se i dlanovi. Lagane kretnje prstom po njegovom dlanu sjajna su predigra, a ako ga pritom još gledate u oči, njegovo uzbuđenje naglo će porasti.

Usne

Nježni poljupci, lagani dodiri vrhom jezika, ali i nježno dodirivanje prstima po usnama sasvim sigurno će ga izludjeti. Posebnu pažnju posvetite njegovoj gornjoj usni i području iznad gornje usne jer je to vrlo osjetljiv dio.

Uši

I muškarci, baš kao i žene, imaju vrlo osjetljive uši. Dakle, i njima je to izuzetno važna erogena zona. Jezikom i usnama prvo nježno, a potom sve snažnije dodirujte njegove uši. Nemojte zanemariti ni dio iza ušiju koji je takođe vrlo osjetljiv.

Podlaktice

Žene često zanemaruju ovaj dio muškog tijela, ali njegove podlaktice jako su osjetljive na dodire i poljupce. Posebno snažna erogena zona je unutrašnji dio podlaktice. Uz usne, jezik i prste, ovaj dio smijete dodirnuti i noktima, ali vrlo nježno i to tako da prelazite cijelom dužinom podlaktica noktima.

Donji dio stomaka

Ako želite da ga poptuno izludite, detaljno se pozabavite donjim dijelom njegovog stomaka. Naime, područje od pupka prema preponama veoma je osjetljivo što znači da je taj dio izuzetno snažna erogena zona. Koristite se dlanovima, prstima i jezikom, ali budite vrlo nježne.

Koljena

Vijerovali ili ne, i koljena su važna i nezaobilazna muška erogena zona. Budući da se na tom dijelu nalaze nervni završeci, nježno tapkajte prstima kako bi se povećala osjetljivost toga dijela, a potom se poigrajte usnama i jezikom.

List

Budući da su mišići u listu vrlo napeti, dobro će mu doći vaši nježni dodiri kako bi se oni opustili. Ako to činite senzualno, cela stvar će se pretvoriti u seksi masažu koju on sasvim sigurno nikada neće zaboraviti.

Testisi

Ovaj dio muškoga tijela poznat je kao najsnažnija erogena zona. Dopustite mašti da vas vodi prilikom “posvećivanja” ovome dijelu njegovog tijela, ali šta god radite, činite to nježno jer ćete u suprotnom kod njega izazvati bol.

Polni organ

To je sasvim sigurno najpoznatija muška erogena zona o kojoj se sve zna. Ne treba trošiti puno riječi pa ćemo vas samo podsijetiti da prilikom zadržavanja na tom dijelu njegovog ijtela koristite i prste i jezik i ruke i usne, a katkada vrlo, vrlo nježno i zube.

B92/Informer.ba