Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Sve prednosti monogamije: Promiskuitet se uopće ne isplati

Seksolozi tvrde da svi lažemo o broju seksualnih iskustava. Žene po običaju otkrivaju što manje, a muškarci vole da se hvale kako su imali više partnerki nego što su ih imali u stvarnosti.

Parovi koji žive zajedno vode ljubav češće nego ostali i tako stiču više iskustva. Ipak, postoji mogućnost da redovni seks postane dosadan i monoton, jer strast s vremenom blijedi. Međutim, ako su oboje spremni da u svoj repertoar uvrste malkice novina, seks može samo da bude sve bolji i bolji.

Seksualni život onih koji nemaju ozbiljnu vezu doživljava uspone i padove, a ponekad može da prođe i godinu dana dok neko ne pronađe utjehu u zagrljaju nove ljubavi.

Prednost zajedništva je u tome što ljudi koji su dugo zajedno imaju priliku otvoreno da razgovaraju o tome šta im se sviđa, a šta ne i tako se, vremenom, usklade gotovo do savršenstva.

Nije potrebno naglašavati da oni u dugim monogamnim vezama nemaju skoro uopće potrebe da se brinu o spolno prenosivim bolestima, a pošto im stečena bliskost omogućava da o svemu nesputano pričaju, mogu bez ikakvog stida iskazati svoje fantazije i postati otvoreni za eksperimentisanje.

Kada predložite nešto novo, neće vas osuđivati, niti misliti da s vama nešto nije u redu. Iako svaki novi ljubavnik u seks donese nešto svježe i drugačije, dobri stari vjerni partner, samo u novom ruhu može vam postati još uzbudljiviji.

Informer.ba