Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Sve više žena spremno je zaprositi muškarca

Tradicionalne polne uloge stvar su prošlosti, tvrdi novo istraživanje čiji rezultati pokazuju da je, usprkos tradiciji, sve veći broj žena koje se odluče zaprositi svog partnera.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su, iako se još uvijek velik broj ljudi slaže s tradicijom da muškarac treba zaprositi ženu, one umorne od čekanja te da se sve češće odlučuju same napraviti taj korak i zaprositi muškarca.

Tako rezultati istraživanja pokazuju da svaka deseta žena odluči zaprositi svog partnera, no usprkos tome, tri četvrtine žena koje su učestvovale u istraživanju priznaje da bi im ipak bilo draže da je taj velik korak inicirao muškarac, piše iol Lifestyle.

Provedena je i anketa među ženama iz Južnoafričke Republike, čiji su rezultati pokazali da se čak 55 posto njih ne bi usudilo zaprositi partnera, 35 posto kaže da bi to učinilo bez straha, a 10 posto otkrilo je da bi ozbiljno razmotrilo tu mogućnost.

Robyn Farrell, voditelj istraživanja 1st for Women, kaže da negativne promjene u ekonomiji i veći financijski problemi imaju uticaj na broj prosidbi. ‘Terapeuti za veze primijetili su da romantika sve više iščezava iz bračnih ponuda i prošnji, jer recesija je potaknula ljude da preispitaju svoje želje i ciljeve.’

Rezultati istraživanja pokazali su da 60 posto muškaraca koji planiraju zaprositi svoju partnerku neće kleknuti. Upravo je to dobra vijest, tvrde stručnjaci, jer time parovi pokazuju da žele biti originalni te da ne slijede nepisana pravila.

‘Vjenčanje je vrlo važan korak u životu. Dakle, prije nego odlučite zaprositi osobu svoga života, trebali biste razgovarati o svojim željama i potrebama. Morate tačno znati šta oboje želite i mislite o važnim pitanjima kao što su djeca i financije‘, kaže Farrell te dodaje da ne smijete uhvatiti partnera ili partnerku potpuno nespremnima jer bi se tada mogli dvoumiti ili čak reći ‘ne’.

Jednom kada ste spremni napraviti taj važan korak i zaprositi osobu svog života, razmotrite sve opcije i načine te odaberite onu koja odgovara i jednom i drugom, a najbolja prosidba je ona iskrena.

 

Tportal/Informer.ba