Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Tehno vremena, tehno tajne: Šta sve muškarci kriju od žena

Svaki peti muškarac ima e-mail adresu za koju njegova partnerka ne zna, a nije ni mali broj onih koji imaju lažni profil na društvenim mrežama, koji im služi za dopisivanje s drugim ženama

Kako otkriva studija kompanije “BullGuard”, neki muškarci samo žele privatnost, dok drugi zaista varaju. Oko 77 posto pripadnika jačeg pola redovno briše SMS poruke u svom mobilnom telefonu, a dvije trećine ne žele s partnerkom da podijele lozinku za svoje-mail ili nalog na društvenoj mreži.

 

Oni smatraju da na taj način štite svoju privatnost, a dodatne sigurnosti radi, svaki peti muškarac ima tajni e-mail, koji ne spominje svojoj partnerki. Tajne adrese i drugi profili najčešće im služe za dopisivanje s bivšom djevojkom ili sa nekim koga njihova sadašnja partnerka ne voli.

Dok je kod jednih tajanstvenost dobronamjerna, neki namjerno insistiraju na svojoj privatnosti samo da bi spriječili da njihova partnerka sazna za postojanje ljubavnice ili da ne bi imala uvid u njihovo finansijsko stanje.

Jedan od 20 muškaraca čak posjeduje i mobilni telefon za koji njihova partnerka ne zna da bi mogao bezbjedno da komunicira sa ljubavnicom. Kako bi izbjegli moguće svađe, oko 77 posto muškaraca redovno briše SMS poruke.

– Nije isključivo riječ o tome da muškarci koji nešto skrivaju obavezno i varaju svoje partnerke. Mnogi od njih smatraju da naprosto imaju pravo da određene dijelove svog života zadrže za sebe – kaže direktor “BullGuarda” Mike Hodges.

On dodaje da su muškarci svjesni toga da nedužni flert s koleginicom s posla preko e-maila može izazvati ozbiljne probleme u njihovom braku.

– Oko 18 posto muškaraca vodi se osjećajem krivice, pa će sa svog računara izbrisati fotografije i video-materijal porno sadržaja, jer znaju da se to ne bi svidjelo njihovoj djevojci ili supruzi – rekao je Hodges.

Telegraf/Informer.ba