Izdvojeno Muzika Showbiz

Tifa pokraden u Herceg-Novom na festivalu “Sunčane skale”

Ovogodišnji Festival “Sunčane skale”, koji je preksinoć završen u Herceg-Novom, nije protekao bez skandala. Naime, na Festivalu je pobijedio reper Qpid sa 68 bodova, ispred našeg rokera Mladena Vojičića Tife sa 66, kojem je, prema mišljenju mnogih, neopravdano oduzeto prvo mjesto i glavna nagrada – automobil.

“Ne znam tačno šta se desilo, ali su mi na neku foru uzeli sedam bodova s kojima bih pobijedio. Pričao sam s voditeljima i mnogim ljudima i svi se slažu da mi je pobjeda nepravedno oduzeta. Možda pravda bude i zadovoljena, jer u Herceg-Novom organizatori ponovo sabiraju bodove i kontroliraju glasanje “kaže razočarani Tifa, koji je bio najveća zvijezda “Sunčanih skala”.

No, Tifa je i nakon kontrole glasova, ostao bez prvog mjesta.

” Svaki član žirija prilikom glasanja dobiva duplu listu s imenima izvođača i naslovnim kompozicijama. Nakon što glasaju članovi žirija, jedan primjerak daju sekretaru žirija i on je jedino važeći pravno i zakonski. Svaka promjena koja nastaje prilikom saopćavanja bodova nije validna. Sreten Bjelotomić s BN televizije promijenio je bodove i zbog toga je došlo do nesporazuma” pojasnio nam je Slobodan Bučevac, direktor “Sunčanih skala”.

 

Avaz/Informer.ba